Geslaagd jubileum weekend bij DES

Het afgelopen weekend vierde MHC DES haar 75 jarig jubileum met festiviteiten voor alle leden. De DES jubileumcommissie is maandenlang bezig geweest met de voorbereiding.

Vrijdagavond was de avond voor oud-leden, veteranen en sponsoren. Deze avond werd door wethouder Kees Grootswagers en DES-voorzitter Erwin Joosten geopend met een terugblik op de historie van DES, maar ook met een blik vooruit. Op een TV scherm waren deze avond talloze foto’s uit het rijke verleden van het Kaatsheuvelse hockey te zien. De band Dubbel Fout zorgde voor een geweldige sfeer tot in de kleine uurtjes en er werden oude herinneringen opgehaald door DESsers van het eerste uur.

Er werd gedurende het weekend ook gewoon competitie gespeeld door alle teams. De MC1 van DES trakteerden zichzelf op een mooie 7-0 overwinning in hun wedstrijd tegen Tilburg. Zaterdagmiddag was er een spelprogramma voor de jeugd, waar ook veel familieleden kwamen kijken. Er werden hockeyspelletjes gespeeld, maar ook ‘ouderwetse’ spellen zoals zaklopen. Na de spelcompetitie konden alle kinderen lekker frites eten bij DES. De oudere jeugd kon daarna nog genieten van de muziek van DJ Output.

Op zondagmiddag speelden de Dames1 en Heren1 van DES beiden thuis tegen respectievelijk Houten en Voorne. De jeugdspeelsters Bo en Pien Zijlmans waren bij beide wedstrijden Mini van de Week en bleven de teams onvermoeibaar steunen. De Dames1 wonnen met 3-0 hun wedstrijd die in een zeer hoog tempo werd gespeeld. DES kwam vroeg op een 1-0 voorsprong en maakte in de 2e helft definitief het verschil met Houten. De Heren1 had lang uitzicht op een punt of meer, maar verloor nipt met 0-1.

Na het laatste fluitsignaal bij de mannen begon een groot DES feest met DJ Output, De Sjannies en de Soundblenders. Het bleef zondag-middag (en avond) nog lang erg gezellig aan de Eikendijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen