Knappe prestaties voor leraren Eerste Judoclub Kaatsheuvel

Laureen de Bever
Foto: Eerste Judoclub Kaatsheuvel

Afgelopen weekend hebben Laureen de Bever en Heidi Simons beiden een erg knappe prestatie geleverd. Heidi is geslaagd voor haar zwarte band. Laureen heeft het hoogste judoleraar diploma gehaald. Heidi en Laureen zijn beide al jaren actief bij Eerste Judoclub Kaatsheuvel als lid, maar ook als leraar bij de jeugdlessen.

Diploma judoleraar voor Laureen

Laureen de Bever heeft het afgelopen jaar de opleiding gevolgd voor Judoleraar B, het hoogste leraar diploma van de Judobond Nederland. Om dit diploma te halen moest Laureen gedurende het jaar verschillende opdrachten uitvoeren die horen bij het vak judoleraar. Nadat ze alle opdrachten gehaald had, was het afgelopen weekend tijd voor het examen. Het examen bestaat uit het geven van een les voor een commissie van drie examinatoren. Zij beoordelen de les en bevragen de kandidaat over de inhoud van de les. Na afloop van de les en het gesprek waren de examinatoren overtuigd van de kwaliteiten van Laureen en mocht ze het diploma Judoleraar B in ontvangst nemen.

Heidi Simons

Zwarte band voor Heidi

Voor Heidi Simons was het afgelopen zaterdag zover, ze moest examen doen voor de zwarte band. Om de zwarte band te halen moest Heidi drie onderdelen demonstreren: Kata – vaste vorm van technieken, Nage waza – werptechnieken en ne waza – grondtechnieken. Een examencommissie van hoog gegradueerde examinatoren bekeek alle drie de onderdelen en was van mening dat Heidi met een mooie demonstratie geslaagd was voor de eerste dan. Heidi mocht kort daarna, tijdens de uitreiking de felbegeerde zwarte band omknopen.

We willen Laureen en Heidi van harte feliciteren met deze geweldige prestatie. Eerste Judoclub Kaatsheuvel is trots dat deze twee judoka’s behoren tot het lerarenkorps van de vereniging.

Wil je Laureen of Heidi in actie zien, of heb je interesse om zelf een keer mee te doen. Mail dan naar [email protected] of kijk op www.judoclub-kaatsheuvel.nl.

article
38530
Knappe prestaties voor leraren Eerste Judoclub Kaatsheuvel
Afgelopen weekend hebben Laureen de Bever en Heidi Simons beiden een erg knappe prestatie geleverd.
https://loon-op-zand.nieuws.nl/sport/38530/knappe-prestaties-voor-leraren-eerste-judoclub-kaatsheuvel/
2017-07-02T20:21:47+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/204/2017/07/02202025/DSC_0142.jpg
Nieuws, Sport