Inwonersenquête: Wat kan er mooier, beter of anders?

Foto: Gemeente Loon op Zand

Komend jaar werkt de gemeente Loon op Zand samen met inwoners, verenigingen, organisaties en bedrijven aan de omgevingsvisie Loon op Zand 2040. De eerste stap is bepalen welke onderwerpen hierin belangrijk zijn, ofwel: wat kan er mooier, beter of anders in de leefruimte buiten van Kaatsheuvel, Loon op Zand of De Moer? Daarvoor nodigt de gemeente al haar inwoners uit om mee te doen aan een enquête. Deze is te vinden op www.loonopzand2040.nl.

Gemeenteplattegrond 2040

Met de omgevingsvisie stelt de gemeente vast hoe de woonwijken, dorpskernen, bedrijventerreinen en buitengebieden eruit moeten zien in 2040. Waar willen we meer woningen bouwen en voor wie? Hoe gaan we om met onze natuurgebieden? Waar gaan we duurzame energie opwekken? Hoe kunnen we de ruimte beter inrichten voor fietsers en andere weggebruikers? Hoe groen moeten onze wijken worden? Waar kunnen bedrijven uitbreiden of zich vestigen? Met deze ‘gemeenteplattegrond 2040’ kan de gemeente de komende jaren de juiste keuzes maken bij ontwikkelingen.

Meedoen aan enquête

Inwoners kunnen nu al meepraten over de onderwerpen die belangrijk zijn in de omgevingsvisie. Daarvoor loopt er tussen 29 juni en 24 juli een inwonersenquête. Deze staat op www.loonopzand2040.nl en ligt klaar aan de balie van Het Klavier, Anton Pieckplein 1, Kaatsheuvel. Het invullen kost ongeveer tien minuten. De gemeente verwerkt de antwoorden anoniem. De resultaten worden in augustus gepubliceerd op bovenstaande website.

Komend najaar programma met meepraat-activiteiten

De resultaten geven belangrijke input voor een notitie, waarin de gemeente de uitgangspunten, onderwerpen en dilemma’s voor de omgevingsvisie beschrijft. De gemeente neemt deze notitie als basis om komend najaar in gesprek te gaan met iedereen die wil meepraten over de omgevingsvisie. Het programma hiervoor wordt tijdig aangekondigd via huis-aan-huisbladen en gepubliceerd op www.loonopzand2040.nl. Op deze website is dan ook de volledige notitie en een publieksversie daarvan te vinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen