Geslaagde jubileumeditie Drunens Wandelfestival

Foto: Franki Münninghoff

DRUNEN – De vijfde editie van het Drunens Wandelfestival heeft afgelopen zaterdag 25.105 opgeleverd voor Pink Ribbon. In totaal 1.227 in roze gehulde lopers deden mee aan de goededoelenloop.

De traditie van ‘het roze lint’ in en rond Drunen bestaat al 15 jaar. Sinds 5 jaar is de organisatie in handen van de stichting Wandelen Tegen Kanker. Waar voorzitter Nicolette Slot-Roefs vorige week nog angstvallig het deelnemersaantal op 800 lopers zag blijven steken, blikt ze tevreden terug op de jubileumeditie. “We vreesden dat mensen ons na twee zware coronajaren misschien waren vergeten. Niets was minder waar. Maar liefst 1.227 lopers stonden er aan de start. Minder dan voor corona, maar er bleek ook veel te doen in de regio. Mensen moesten keuzes maken, lieten ze ons weten.”

‘Behoorlijke opbrengst’

Lopers die er waren zorgden samen voor een behoorlijke opbrengst. “Van elke loper is 100% inschrijfgeld (10 euro per persoon) naar het goede doel gegaan. Daarnaast doneren we bijna de complete verkoopopbrengst van de horeca en merchandise aan Pink Ribbon. De lopers hebben dus goed geld uitgegeven op het festivalterrein.” Bijzondere vermelding verdient een groep studentes van het dispuut Tomboy uit Leiden. Zij liepen dankzij crowdfunding samen 1.000 euro bij elkaar.

Volop complimenten

“We zijn iedereen ontzettend dankbaar voor hun inzet voor het goede doel”, zegt Slot die volop complimenten ontving voor de goede organisatie en de mooie wandelroutes. Lopers konden naast vier afstanden ook kiezen uit een zand- bos- en dorpsroute. “Iedereen wist vooraf waar ie aan toe was, daar bleek behoefte aan. Sommigen hebben de bosroute tweemaal gelopen, omdat ie zo mooi was. Deze opzet houden we er zeker in.”

Slot zegt elke loper dankbaar te zijn voor de inzet en positieve inbreng voor de editie 2022, die ze ‘geslaagd’ betitelt. “Ik dank ook nadrukkelijk onze vrijwilligers, sponsors en onze hoofdsponsor Software Society in het bijzonder. Zonder hun hulp kunnen wij niet.”

Foto: Franki Münninghoff

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen