Nederlands Kampioenschap snelwandelen in Tilburg

Winnaars NK 2021: Vlnr André van Sloten, Paul Jansen en Remco de Bruin
Winnaars NK 2021: Vlnr André van Sloten, Paul Jansen en Remco de Bruin
Foto:

Zondag 12 juni organiseren de wandelsportverenigingen Hart van Brabant uit Tilburg en RWV uit Rotterdam het Nederlands kampioenschap snelwandelen heren 20 kilometer heren en 10 kilometer dames in Tilburg. De wedstrijd zal worden verlopen op het wielerparcours van Wielervereniging Pijnenburg in de Reeshof te Tilburg.

De Nederlandse Atletiek Unie heeft wederom beide verenigingen gevraagd de organisatie op zich te nemen. Na twee jaar afwezigheid is het kampioenschap weer terug in Tilburg.. De afgelopen 2 jaar werd het 20 km kampioenschap vanwege corona maatregelen gelopen op de atletiekbaan van DAK Drunen onder strikte corona maatregelen. Het is nu al voor de 14e keer dat beide verenigingen dit kampioenschap, in Tilburg organiseren.

START: Zondag 12 juni om 11.00 uur is de start voor het 20 kilometer Nederlands kampioenschap heren. Om 12.00 uur gaan de dames van start voor hun 10 km. Nederlands kampioenschap. Gelijktijdig starten dan ook de wedstrijden over 5-3-2-en 1 km. Op deze korte afstanden zijn geen kampioenschappen aan verbonden. De deelnemers lopen op het vernieuwde ronde parcours bij wielervereniging Pijnenburg op rondes van 1556,44 meter.

NEDERLANDSKAMPIOENSCHAP HEREN 20 KILOMETER

Bij het Nederlands kampioenschap Heren 20 kilometer is Paul Jansen (Rosmalen) titelverdediger, de man in absolute topvorm! Paul zal met de vorm die hij nu heeft en uitstraalt uit moeten kunnen komen op een tijd van 1 uur 40 minuten. Andre van Sloten, Remco de Bruin en Rob Tersteeg, zijn de voornaamste kandidaten voor het zilver en brons. Aan het 20 km kampioenschap doen ook een aantal Duitsers mee buiten mededinging.

NEDERLANDSKAMPIOENSCHAP DAMES 10 KILOMETER

Bij het 10 kilometer Nederlands kampioenschap Dames is ANNE VAN ANDEL de titel verdedigster en wederom topfavoriet. Voor het zilver en brons zal de strijd gaan tussen Jacqeuline van Drongelen (die wel eens voor een daverende verassing kan gaan zorgen), Loes van Bremen – van den Beemt en Jenny van Averdonk-Acuna (Tilburg) , en Larissa Drogendijk. Anne van Andel moet in staat zijn de 10 km. rond de 52 minuten te kunnen afleggen.

ANDERE AFSTANDEN

Voor de overige afstanden zijn geen kampioenschappen maar is het een wedstrijd waar ieder aan mee kan gaan doen. Op deze afstanden ook deelname vanuit Nederland, Belgie en Duitsland. Op de 1 km. nemen een aantal jeugdleden het tegen elkaar op. Voor liefhebbers die geen wedstrijd licentie hebben is er een mogelijkheid om in de prestatieklasse deel te nemen.

VERZORGING

Alle deelnemers kunnen per ronde gebruik maken van de verzorging die optimaal is opgezet. Voor ieder die welke afstand dan ook uitloopt is er een diploma vermeld met afstand en tijd. Ehbo en masseurs zijn aanwezig. Per ronde vindt er tijdregistratie plaats evenals op alle 5 km punten.

Informatie en inschrijving : W.S.V. Hart van Brabant. Ad Leermakers mail: [email protected] tel 0416 362858 info: www.wsv-hartvanbrabant.nl Of via RWV Hans van der Knaap mail: [email protected]

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen