Blauw-Wit’81 Heren 1 pakt periodetitel

Foto: Pixabay

TILBURG – Vandaag was het dan zover; de slotdag van de competitie, en er stond een hoop op het spel. Bij winst zouden onze mannen de laatste periodetitel binnenslepen, en zo nog kans maken op promotie. Eerder dit seizoen waren onze mannen al met 3-2 te sterk tegen de Tilburgers.

Het al snelle kunstgras werd nog gesmeerd door de flinke regenval, en dat was in het spel terug te zien. Onze mannen werden in de beginfase van de wedstrijd al gauw een paar keer gevaarlijk, maar een doelpunt werd nog niet gemaakt. Blauw-Wit had het betere van het spel, maar de thuisploeg werd in de omschakeling ook een paar keer gevaarlijk. Het was snel duidelijk dat het geen vriendelijke pot zou worden, met regelmatig natrappen en een chronisch wapperende vlagger. De ruststand zou 0-0 zijn.

De tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. Er werd aan beiden kanten veelvuldig de aanval gezocht, maar kansen waren schaars. Bij de kansen die kwamen waren beiden keepers sterk. De wedstrijd zou uiteindelijk verdiend worden opengebroken door onze Heren, nadat Frank de bal knap bij Thimo legde. Hij legde de bal strak voor, en deze werd attent binnengelopen door een Tilburgse verdediger. Zo was de ban gebroken, en het was een wonder dat er niet meer brak. De thuisploeg leek er genoeg van te hebben en solliciteerde veelvuldig naar kaarten, maar op een enkeling na bleek de verder goed fluitende scheidsrechter coulant. Brian hield onze Heren nog een paar keer overeind, en uiteindelijk was daar dan toch het eindsignaal.

Een fantastische eindsprint dit seizoen van onze mannen, die met hun zevende overwinning op rij een periodetitel kunnen bijschrijven. Nu mogen onze mannen gaan vechten voor een plekje in de 3e klasse, waar zij eerst op bezoek gaan bij oude bekende DIA.

Bron: v.v. Blauw-Wit’81

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen