Voorwaardelijke exploitatievergunning voor Resort Kaatsheuvel

Foto: RBT De Langstraat

KAATSHEUVEL –  Burgemeester Hanne van Aart verleent Resort Kaatsheuvel per 1 juni 2022 een voorwaardelijke exploitatievergunning voor de duur van één jaar. Binnen dit jaar moet het vakantiepark laten zien dat er daadwerkelijk sprake is van een koerswijziging in de bedrijfsvoering.

Dit geldt uitdrukkelijk niet alleen voor Resort Kaatsheuvel, maar ook voor moederbedrijf EuroParcs Group. De tijdelijke exploitatievergunning biedt Resort Kaatsheuvel een laatste kans om het beschaamde vertrouwen van de gemeente te herstellen.

Intentieverklaring

Met de ondertekening van een intentieverklaring, een zogenaamde ‘Letter of Understanding’, spreekt Resort Kaatsheuvel de intentie uit zich te gaan én blijven houden aan de wetten en regels bij de ontwikkeling en het beheer van het vakantiepark. De samenwerking, volgens gezamenlijk vastgestelde afspraken, biedt het park de kans om de daad bij het woord te voegen en een begin te maken met het herstel van het vertrouwen.

Vertrouwen kost tijd

Gezien de voorgenomen intenties van Resort Kaatsheuvel is burgemeester Van Aart bereid om het herstel van vertrouwen een kans te geven: “Onze stevige gesprekken hebben heel voorzichtig een begin van hernieuwd vertrouwen geschept. Of dit vertrouwen terecht blijkt, zal komend jaar duidelijk worden. Het beoogde gedrag moet toch echt met daden worden bevestigd. Vertrouwen is niet iets wat je juridisch kunt dichttimmeren. Het gaat om het gevoel serieus genomen te worden. En dat heeft tijd nodig om te groeien.”

Andries Bruil, directielid Resort Kaatsheuvel: “Ik ben dankbaar dat we de kans krijgen om aan te tonen dat we het vertrouwen waard zijn. Daartoe zijn samen met de gemeente ook protocollen opgesteld voor de informatievoorziening, die we nu ook landelijk gaan invoeren. Het zorgt voor een wezenlijke verandering in onze bedrijfsvoering waardoor we beter in staat zijn om onze samenwerking met de gemeente naar het gewenste niveau te tillen. We gaan het écht anders doen en zetten een dikke streep onder het verleden.”

Voorwaardelijke exploitatievergunning

Met de voorwaardelijke exploitatievergunning krijgt Resort Kaatsheuvel één jaar de tijd om orde op zaken te stellen en haar gedrag aan te passen volgens de ‘Letter of Understanding’ en het daarbij- horende protocol. Daarna wordt aan de hand van een nieuwe vergunningaanvraag opnieuw een afweging gemaakt om al dan niet een nieuwe exploitatievergunning te verlenen voor nog eens vier jaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen