Lezing Groei & Bloei over diversiteit met bomen: een antwoord op klimaatverandering door Thijs Dolders

Foto: Ebben.nl

WAALWIJK – Dinsdagavond 19 april 2022 geeft Thijs Dolders namens Groei & Bloei De Langstraat een lezing over “diversiteit met bomen: een antwoord op klimaatverandering”. De locatie is bij ontmoetingscentrum De Haven, Leefdaelhof 11, 5141JX in Waalwijk. De lezing begint om 20.00 uur. Vooraf reserveren is niet nodig. Kosten €3,– p.p.; voor leden van Groei & Bloei is de lezing gratis bij te wonen.

Thijs Dolders is een zelfverklaarde ‘plantennerd’ die meer dan 12 jaar in de landschapsbranche heeft gestudeerd en gewerkt. Momenteel is hij landschapsarchitect en parttime plantenadviseur bij Boomkwekerij Ebben. Hij kan dan ook enthousiast vertellen over zijn vak. In een veranderend klimaat is er veel discussie over ‘inheemse’ tegenover ‘uitheemse’ en ‘klimaatbomen’ of ‘klimaatbestendige bomen’. Hoe kunnen we daarmee omgaan, als boomkweker, ontwerper, hovenier en tuineigenaar? Welke beslissingen kunnen we nemen in een toekomst die niet in steen gebeiteld is en waarschijnlijk vooral wordt gekenmerkt door extreme weersomstandigheden? Welke bomen kunnen deze omstandigheden aan? Thijs Dolders zal op verschillende schalen laten zien hoe we soorten kunnen kiezen die ook in de toekomst kunnen uitgroeien tot monumentale bomen. En hoe er voor elke tuin een boom te bedenken is, die bovendien met ecosysteemdiensten bijdraagt aan een gezonde leefomgeving.

We zien u graag op deze lezing dinsdagavond 19 april 2022. De lezing is om 20.00 uur in Ontmoetingscentrum De Haven aan de Leefdaelhof 11, in Waalwijk-Centrum. Meer info is beschikbaar op de website van Groei en Bloei de Langstraat, www.delangstraat.groei.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen