44ste editie Nacht van Loon op Zand

Foto: Ad Leermakers

LOON OP ZAND – In het weekend van 9 op 10 april organiseert Wandelsportvereniging Hart van Brabant voor de 44e keer de Nacht van Loon op Zand. Weer terug naar de gebruikelijke maand april na twee edities in september vanwege alle corona maatregelen.

Allereerst willen we al onze sponsors bedanken, die het evenement ook dit jaar weer financieel hebben mogelijk gemaakt. Dank ook aan het team van de Wetering die ons alle ruimte geeft om de Nacht van Loon op Zand te kunnen organiseren. De Gemeente Loon op Zand voor alle inzet om alles, nu dit jaar, in een wel hele kort tijdbestek rond te maken.

De Internationale snel wandelwedstrijd start op zaterdag om 21.00 uur, vanuit Sporthal de Wetering, daar is ook de finish 15 uur later zondag om 12.00 uur.

Deelnemers

Door laat vrij komen van alle corona maatregelen valt de deelnamen momenteel nog tegen: maar 55 deelnemers hebben zich aangemeld waaronder 4 buitenlanders, deze uit België en Frankrijk. Als organisatie hebben wij dan ook besloten voorlopig nog geen stop op het deelnemersveld in te stellen. We geven ieder nog de kans in te schrijven. Ook internationaal zien we dit zelfde beeld. Wel deelnemers maar pas heel laat de bevestiging.

Startschot

Wethouder Brekelmans zal zaterdagavond, om 21.00 uur, het startschot geven, waarna de 44e Nacht van Loon op Zand van start kan. De start zal weer plaats vinden vanuit de sporthal de Wetering.

Zelfde formule

De Nacht van Loon op Zand heeft weer de zelfde formule als vorig jaar. Aan de route is niets veranderd. De limiet ligt weer op 80 kilometer in 15 uur voor zowel dames als heren. Als men de 80 km heeft volbracht mag men stoppen, maar ook doorlopen om de 15 uur vol te lopen. Zowel na 80 kilometer als na 15 uur komt er een klassement. Alle deelnemers die voldoen aan de limiet, ontvangen naast een diploma, met vermeld afstand en tijd, als beloning een beker.

Wie worden de nieuwe winnaars? 

Bij de dames is Jacqueline van Drongelen titel verdedigster en absoluut in topvorm! Wie kan haar van de overwinning afhouden? Adri Romijn, is oud winnaar en de voornaamste tegenstander.

In totaal staan er 12 vrouwen op de deelnemerslijst. Bij de mannen komt een nieuwe winnaar: Peter Asselman (winnaar 2021) kampt met blessures en komt niet naar Loon op Zand. Edwin van Wijngaarden (winnaar 2020) en Remy van de Brand (winnaar 80 km. 2021) zijn nu de grootste kanshebbers.. De Fransman Salhi El Habid, de Belg Detlef Sante of de Franse mevrouw Shera Salhi en Mari Ketelaars maken een grote kans als beste debutant op het podium te staan. De Gemeentelijke Promotie bokaal: kent een nieuwe kandidaat uit Kaatsheuvel: Patricia van Meel-van Wezenbeek, verdere Gemeentelijke lopers: Gerard van Amelsvoort, Yvonne Grootswagers beide uit Kaatsheuvel en Ad Leermakers (Loon op Zand)

Zowel voor Yvonne als voor Ad is deze Nacht van Loon op Zand niet zoals gehoopt! Beide kampen met blessures en zullen nu in de recreatieklasse (Yvonne) en het estafetteteam van Hart van Brabant (Ad) uit gaan komen! De teamprijs: ook hier komt een nieuwe winnaar: Hart van Brabant zelf heeft een sterk team met Dick van Peer, Rinus Meijers, Thomas. Leijtens en Martin Vos,. RWV Rotterdam en Dak Drunen zijn overige kanshebbers.

Estafettewedstrijd

Hierin is team Hart van Brabant momenteel nog als enige ingeschreven.

Verzorging

De organisatie heeft op de grote ronde 2 verzorgingsposten staan, de 1e in de sporthal en de 2e in de Ruimtevaartstraat, waar de lopers van eten en drinken worden voorzien.

Tijdwaarneming

Vanuit de sporthal wordt de hoofd tijdwaarneming geregeld. Bij doorkomst krijgt men op een scherm meteen te lezen, de gelopen afstand, tijd en het gemiddelde, zodat iedereen meteen zijn eigen resultaat kan zien.

Parcours

Start Kleine rondes: Molenwijk 1343 meter, 2 maal: vanuit Sporthal de Wetering, L.A. Ecliptica L.A. Andromeda, R.A, Ursa Minor, L.A.Ursa Major, L.A. Gagarinstraat, L.A. Ruimtevaartstraat, R.A. Ursa Minor, L.A. Kloosterstraat, L.A. Weteringplein op. R.D. door Wetering sporthal in.
Daarna gaat men over op de grote rondes van 4572 meter:
Grote ronde: weer van uit sporthal de Wetering L.A. Ecliptica, L.A. Andromeda, R.A, Ursa Minor, R.A. Ursa Major, L.A. Ecliptia, deze rond weg blijven volgen, L.A. Ruimtevaartstraat (langs verzorger en tel post op privé terrein) R.A. Ursa Minor, L.A. Kloosterstraat, R.A. Kamperfoelielaan, R.A. Berkenlaan, L.A.Esdoornlaan (Venloonstraat oversteken) R.D. Gerlachusstraat R.A. Van den Hummelstraat, links af van Hornestraat, R.D. Van Salm Salmstraat, L.A. Hogesteenweg, L.A. Gerlachusstraat, R.A. van Rijckevorselstraat, L.A. Doelen, einde R.A. Venloonstraat, R.D. Oranjeplein, Langs kiosk. einde L.A. en via sluis Kloosterstraat oversteken. Zondag morgen na 11.00 uur gaan alle lopers weer over op de kleine ronde tot aan de finish 12.00 uur.

Verkeersmaatregel

Vanaf zaterdag 9 april 20.00 uur is er geen doorgang mogelijk vanaf Oranjeplein naar de Kloosterstraat en omgekeerd. Dit ter hoogte van de Wetering, bestemmingsverkeer uitgezonderd! Er is een omleiding aangegeven via de Ecliptica. Dit tot uiterlijk zondag 10 april 12.00 uur.

Prijsuitreiking

Zondag 10 april, nadat alle lopers de finish hebben bereikt zal wederom Wethouder Brekelmans alle winnaars huldigen en alle lopers die aan de limieten hebben voldaan hun beker en diploma overhandigen.

Vele kennen de geweldige sfeer nog die er in de begin jaren van de Nacht van Loon op Zand was in Loon op Zand. De tentjes, de lichtjes. de aanmoedigingen, het was een groot feest. Doet U daaraan weer mee

Voor informatie – ook voor opzetten supporterstentjes- Nacht van Loon op Zand 2022 0416 362858 of een mail sturen naar: [email protected].
W.S.V. Hart van Brabant is er klaar voor! 9 april gaan we van start!

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen