Ruim 150 leerlingen Walewyc Mavo lopen vierdaagse stage bij regionale bedrijven

In het kader van burgerschap en LOB (loopbaanoriëntatie en -begeleiding) gaan de leerlingen uit de derde klas van de Walewyc Mavo op stage. Deze week lopen alle leerlingen uit de derde klas een vierdaagse stage. Tijdens deze stage ervaren ze het werkzame leven en kunnen ze zich oriënteren op hun vervolgopleiding. De sectoren waar de leerlingen stage lopen verschillen van de bouw, accountancy tot de zorg; iedere stage is door de leerling zelf uitgekozen.

Voordat de stage kon worden uitgekozen, hebben de leerlingen een voorbereiding getroffen. Deze begon in januari, waarbij de leerlingen nagingen wat voor beroep het beste bij hen past en waar ze dat beroep kunnen beoefenen. Vervolgens gingen ze zelf op zoek naar een passende werkplek waar ze de stage konden gaan lopen. Dit bleek een uitdaging te zijn vanwege de coronatijd, maar gelukkig kon iedereen de juiste plek vinden. Zo lopen de leerlingen stage bij een autoschade herstelbedrijf, hun oude basisschool, zorgboerderij en nog veel meer. Voor de docenten die de stages mogen bezoeken is het daarom een plezier om iedere leerling binnen het beroepsveld actief te zien.

De start van de voorbereiding en de stage zelf was voor veel leerlingen onwennig, maar uiteindelijk zijn de leerlingen positief over hun stage adres. Ze koppelen terug het prettig te vinden om de theorie in de praktijk te brengen en ze vormen een duidelijker beeld voor het maken van hun studiekeuze.

Graag willen we, namens de Walewyc Mavo, alvast alle bedrijven uit de gehele regio bedanken voor het warme ontvangst en stageverblijf van onze leerlingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen