Scholen na kerstvakantie weer open

Foto: Pxhere

De scholen in het basis- en voortgezet onderwijs gaan na de kerstvakantie weer open voor alle leerlingen. Dat heeft demissionair onderwijsminister Arie Slob bekendgemaakt. Wel zullen veiligheidsmaatregelen blijven gelden tegen het coronavirus, zoals preventief testen vanaf groep zes. Het hoger onderwijs blijft nog zeker een week gesloten.

Het kabinet volgt daarmee volgens Slob het advies van het Outbreak Management Team (OMT), dat geoordeeld heeft dat de heropening van het onderwijs verantwoord kan. Scholen gingen voor de kerstvakantie een week eerder dicht om de toename van het aantal coronabesmettingen af te remmen.

Studenten aan universiteiten, hogescholen en in het middelbaar beroepsonderwijs moeten voorlopig nog online onderwijs volgen, uitzonderingen daargelaten. Op 14 januari wordt opnieuw bekeken of ook zij weer fysiek onderwijs kunnen krijgen.

Het besluit om het hoger onderwijs na deze week gesloten te houden is opnieuw een tegenslag voor werknemers in de sector en studenten. Onderwijsminister Arie Slob maakte maandag bekend dat studenten aan universiteiten, hogescholen en het middelbaar beroepsonderwijs voorlopig nog digitaal onderwijs moeten volgen. Alleen voor een aantal groepen, zoals studenten die praktijkonderwijs volgen, wordt een uitzondering gemaakt. Op 14 januari bekijkt het kabinet opnieuw of het hele hoger onderwijs weer fysiek open kan.

Buitensport

Buitensporten voor jongeren wordt ook verruimd. Dat mag nu tot 17:00 uur, vanaf 10 januari mag dat tot 20:00 uur. „Het OMT acht dit verantwoord”, zegt demissionair Slob (Onderwijs) in de Telegraaf. „Ook de buitenschoolse opvang is dan weer open. Wel gelden dezelfde beperkingen als voor de kerstvakantie, zoals preventief testen.”


  • Begin de dag met de nieuwsbrief van Loonopzand.nieuws.nl. KLIK HIER en meld je aan!
  • Elke morgen verzenden wij 1.600 nieuwsbrieven.
  • Elke dag worden er gemiddeld 7.000 artikelen gelezen.
  • Volg Loonopzand.nieuws.nl ook op Facebook
  • Adverteren op Loonopzand.nieuws.nl? KLIK HIER voor meer info!
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen