Centrum Kaatsheuvel sfeervol verlicht, nu de Sint Janskerk nog in de schijnwerpers!

Het hele centrum heeft een bijzonder sfeer in de donkere uren
Het hele centrum heeft een bijzonder sfeer in de donkere uren
Foto: Wim Aussems

KAATSHEUVEL – We krijgen veel lovende reacties van passanten als we de sfeerverlichting weer hangen. “Goed werk mannen! Het wordt weer prachtig in ons centrum!”.

Jan van der Velden en Gerard van Gastel hangen de lampen

Deze reacties doen de vrijwilliger Piet Snaphaan, Jan van der Velden, Gerard van Gastel en mij goed hoor als je met je laddertje en een hoop materiaal door ons centrum struint om het te voorzien van de door de ondernemers zelfgemaakte sfeerlampen weer aan de lantaarnpalen te bevestigen. Het ziet er inderdaad prachtig uit in combinatie met de 1000-den LED-lichtjes boven de straat, de mooie verlichting aan de brandweerkazerne en aan de balkons op het Anton Pieckplein. Dit alles wordt ieder jaar geregeld en betaald door de ondernemers in Centrum Kaatsheuvel.

Maar zoals geschreven in mijn vorige artikelen: het ‘zwarte gat’ ter hoogte van onze prachtige monumentale Sint Janskerk is niet zo fraai. De Crowdfunding (soort collecte) loopt aardig en we hopen het mooie gebouw binnenkort mooi uit te kunnen lichten.

De geldinzameling loopt aardig

De totale kosten die bedragen zo’n € 5.000,- . Het Rabobank Stimuleringsfonds, het Kerkbestuur, de Centrumondernemers en Stichting Pieckboom / Pieckplein Winterfestijn brachten samen al € 3.500,- bij elkaar. Resteert nog € 1.500,- om tot aanschaf over te kunnen gaan van de 8 stuks LED-spots en de installatie daarvan. Mochten we meer geld ophalen, dan willen we dat besteden aan een eenvoudige aansturing van de dimbare verlichting, zodat de aanlichting op ieder moment naar wens aangepast kan worden. Daarnaast aan het herstel van de deels defecte sfeerverlichting.

Veel kleine donaties kunnen het bedrag compleet maken

Afgelopen week werd € 472,50 overgemaakt op onderstaande bankrekening. Dit brengt het totaal op € 1185,- . We hebben daarmee het vertrouwen dat het nodige bedrag gehaald gaat worden, als ook in deze week weer veel mensen zich betrokken voelen. Dankjewel huidige en toekomstige donateurs!

Dus…mocht jij Centrum Kaatsheuvel een extra lichtje gunnen…aarzel dan niet en steun dit project voor eigen dorp. Iedere euro is er één en vele kleine donaties kunnen zorgen dat we ons Centrum nóg mooier maken, toch?

Maak jouw bijdrage over op: NL57 RABO 0168 4868 65 T.n.v. Stichting Ondernemend Loon op Zand o.v.v. Crowdfunding verlichting kerk.
Voor wie vragen heeft of goede suggesties: [email protected]. Mobiel: 06-55555848

Door: Wim Aussems – Centrummanager

Het inmiddels bekende ‘zwarte gat’, waar een prachtig monument staat
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen