Bewoonster trapt sloop oude Vossenberg af

Foto: Arjan Biekens

KAATSHEUVEL – Op maandag 1 november is het begin gemaakt met de definitieve sloop van de oude locatie Vossenberg in Kaatsheuvel, een verpleeghuis van Zorggroep Elde Maasduinen. De bewoners van locatie Vossenberg zijn eind 2020 naar het nieuwbouwcomplex verhuisd. Sindsdien werden voorbereidingen voor de sloop getroffen.

De eer was aan mevrouw Bergmans om de sloop af te trappen. Onder begeleiding nam ze plaats in de sloopkraan. Met een veiligheidsvestje aan en een bouwhelm op nam ze onder toeziend oog van medewerkers, bewoners en omwonenden het eerste stuk uit het gebouw. Mevrouw Bergmans woont al 17 jaar op locatie Vossenberg en verhuisde vorig jaar naar het nieuwe pand. Hierover zegt ze zelf: “Voor de tweede keer gaat de oude Vossenberg plat, maar we hebben er wel weer iets moois voor terug gehad!” Het oude pand maakt plaats voor levensloopbestendige sociale huurwoningen en appartementen voor de vrije sector.

Park Vossenberg

Het nieuwe Park Vossenberg is gericht op verbinding met de omgeving en het dorp. Een levendige en groene miniwijk, waar wonen en zorg in elkaar overlopen. Op Park Vossenberg staat het nieuwe verpleeghuis, de bestaande Kapel, een energiehuis en in de toekomst drie gebouwen met appartementen. De oude kloostertuin wordt een levendig park, waar onder andere de moestuin te vinden is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen