Anton Pieck Zomerfestijn schuift door naar 2022

Tafereel van het Anton Pieckfestijn in de Hoofdpoort
Tafereel van het Anton Pieckfestijn in de Hoofdpoort
Foto: In-Kaatsheuvel

Op hoofdlijnen was alles georganiseerd om op zaterdag 25 en zondag 26 september het Anton Pieck Zomerfestijn te houden in hartje Kaatsheuvel. De vergunning was aangevraagd, de vele partners hadden toegezegd en keken er naar uit om ‘het eindelijk te laten gebeuren’. De organisatoren besloten vorige week aan alle onzekerheid een einde te maken. Het tweedaags evenement wordt verplaatst naar 23 en 24 juli 2022.

Het afblazen van een evenement is niet fijn

Stichting Kerst Kaatsheuvel organiseerde in 2017 en 2018 in de decembermaand het Anton Pieckfestijn. Beide keren werden ze gehinderd door het enorm slechte weer. Beide keren moest het festijn om die reden 2 uren eerder stoppen. In 2018 was het triest om te ervaren dat 13 deelnemers met ‘oude ambacht-kraampjes en demonstraties’ 2 uren voor de start al huiswaarts keerden. Enkele uitstallingen werden door de harde wind volledig omver geblazen. Ook de vele attributen konden niet opgebouwd worden, omdat het niet te verankeren was aan straatmeubilair.

Er werd besloten om het tweejaarlijks te organiseren. Om en om met de Kerstklokkenloop in Loon op Zand. In december 2020 werd het wederom ingepland om het in december te organiseren, maar de Corona-regels lieten het helaas niet toe. Daarna werd de koers verzet naar de zomer 2021. Dit vooral om de kans op slecht weer te verkleinen. Het werd in eerste instantie afgelopen weekend gepland, maar het zal je logisch in de oren klinken, dat dit met de huidige maatregelen rondom Covid-19 niet mogelijk was.

Nu stond alles in de steigers voor 25 en 26 september. Echter momenteel is het weer onzeker of dit zou kunnen zónder een 1,5 meter – afstand – regeling. De kans is zelfs groter geworden dat die regeling dan nog bestaat. Voor de organisatie is het onmogelijk om dit te garanderen. Denk daarbij aan de controles bij de toegangspoorten, het totaal monitoren van het aantal mensen op het evenemententerrein, het ingrijpen als er toch nog mensen te dicht bij elkaar komen en hoe ga je om met de mensen, die niet op het terrein mogen en ook 1,5 meter afstand moeten houden, etc. etc. Ook programmatisch kunnen dingen in duigen vallen, bijvoorbeeld als mensen alsnog niet komen optreden vanwege Corona-gevaar of – verschijnselen.

23 en 24 juli 2022 wordt een mooi weekend om de vakantie in te luiden

Het evenement wordt verschoven naar het eerste weekend van de zomervakantie in 2022. De andere delen van Nederland hebben al eerder vakantie, dus de organisatie rekent op veel toeristen en op de bezoekers uit de eigen regio. Het draaiboek is op hoofdlijnen klaar en de betrokken zijn afgelopen week geïnformeerd. Hopelijk heeft de ‘wereld’ rond die tijd de pandemie terug gedrongen, zodat we zonder beperkingen de vakantieperiode weer kunnen inluiden.

Voor ieder wat wils op het Anton Pieck Zomerfestijn in 2022

Het evenement bestaat eigenlijk uit drie elementen. Het Anton Pieckfestijn, volledig in het Anton Pieck-thema met o.a. kleding in stijl, SteamPieck Muzieck, koren en oude ambachten, de Pasar Malam en de zomermarkt. Op het Anton Pieckplein wordt het een leuk feestje. In de middag gericht op kinderen en in de avond maken lokale artiesten er een gezellig dorpsfeest van. Kortom: wat in het vat zit….

Pasar Malam voor wie van Indo rock en Oosterse lekkernijen wil genieten

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen