De Vlinderboom gestart met thema ‘De Zee’

Op jenaplanbasisschool De Vlinderboom zijn we onlangs schoolbreed gestart met het thema De Zee. Een omvangrijk thema met volop inspiratie en aansprekende leerstof voor alle groepen en leeftijden.

Als je een rondje maakt door de school dan kom je uiteenlopende onderwerpen tegen: Tropische vissen, een groot visnet, een mindmap over plastic soep en het milieu. En hoe werkt dat bijvoorbeeld met aardplaten, de zeebodem en de waterkering? Uiteraard is de VOC ook een geliefd onderwerp waar leerlingen veel over kunnen leren en onderzoeken.

Esther en Xixi uit de Hooibeestjes-groep laten trots hun eerste resultaten zien van o.a. het VOC-logo en schetsen van de diverse schepen. Esther vertelt en passant dat ze in de meivakantie thuis er zelf ook mee bezig is geweest en een PowerPoint presentatie heeft gemaakt over de geschiedenis van de VOC. “Want ik zat toch een soort van opgesloten thuis”. Over ‘aansprekend’ onderwijs gesproken….!

Leren vanuit verwondering en eigen motivatie, dat is De Vlinderboom in een notendop. Wilt u daar meer over weten? Bekijk dan eens de site www.devlinderboom.nl of neem contact op voor een persoonlijke rondleiding. Ook in Coronatijd van harte welkom!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen