Doneeractie aangepaste fiets voor Boyd

Foto: Renate van den Broek

KAATSHEUVEL – Via de website doneeractie.nl is Renate van den Broek uit Kaatsheuvel een doneeractie opgestart voor een aangepaste fiets voor haar zoon Boyd.

Boyd, inmiddels al een grote jongen van 3 jaar, is gek op treinen en tractors en is hard aan het oefenen om te kunnen lopen en fietsen. Boyd heeft cereberale parese spastisch aan zijn linkerzijde en licht aan zijn rechterzijde en heeft microcefalie. Hij doet heel hard zijn best om te kunnen functioneren in deze grote wereld. Boyd is gek op bezig zijn en dat vooral zoveel mogelijk buiten en het liefst zelfstandig.

Helaas kan Boyd nog niet veel zelfstandig en Renate gunt haar zoon zo erg die vrijheid want je merkt in zijn gedrag veel frustraties als het allemaal maar niet wilt lukken zonder mama.

Waarom deze actie?

Boyd heeft paar weken geleden op een aangepaste fiets gezeten op het revalidatie centrum en Renate heeft hem nog nooit zo gelukkig gezien. Vervolgens is ze op internet gaan zoeken war een aangepaste fiets zou gaan kosten en of deze vergoed zou worden. Ze schrok ervan hoeveel deze aangepaste fietsen kosten. Helaas wordt de fiets pas vanaf 5 jaar vergoed. Onderzoeken wijzen uit dat het goed is voor de ontwikkeling van het kind om eerder te beginnen met fietsen.

Renate zou Boyd graag deze fiets willen geven voor of wanneer hij 4 wordt. ‘Om hem zo gelukkig en zelfstandig te kunnen zien is denk ik wel het mooiste wat er is. De aangepaste fiets wordt dan besproken met zijn fysio en ergotherapeut om te bekijken wat het beste bij hem zou passen (rolstoelfiets of zelfstandig)’ vertelt Renate.

Wilt u Boyd en Renate helpen om hun grote wens uit te kunnen laten komen?

KLIK HIER om te doneren!

Boyd en Renate zijn u eeuwig dankbaar!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen