Jeugdwelzijnsraad zoekt jongeren die willen meedenken

Foto: CC BY-NC 2.0 - Marco Derksen

De gemeente Loon op Zand werkt samen met regio Hart van Brabant op het van jeugdhulp. Beiden ondersteunen de regionale Jeugdwelzijnsraad (JWR), welke gevraagd en ongevraagd advies geeft over actuele onderwerpen die in de jeugdhulp spelen. De Jeugdwelzijnsraad zoekt nu jongeren die vanuit hun eigen ervaring met jeugdhulp willen meedenken over het verbeteren van de jeugdhulp in onze gemeente.

Eén van de jongeren vertelt: “Ik doe mee aan de Jeugdwelzijnsraad omdat ik het fijn vind om in een vertrouwde omgeving mijn gewaardeerde mening te geven. Omdat ik gehoord word en nieuwe of juist bekende dingen hoor. Het zijn belangrijke onderwerpen voor de jeugd; dat zijn het voor mij vroeger ook geweest. Juist daarom is het tof om met een vast en hecht groepje te brainstormen.”

Wie kan meedoen

De Jeugdwelzijnsraad zoekt jongeren tussen de 18 en 27 jaar, die ervaring hebben met jeugdhulp en van hieruit willen meedenken om andere jongeren te helpen. Dat gebeurt in een veilige groep. Alle ervaringen en meningen worden anoniem verwerkt in de adviezen van de Jeugdwelzijnsraad. De bijeenkomsten zijn eens in de twee weken op maandagavond (online).

Waarom meedoen

Jongeren die meedoen aan de Jeugdwelzijnsraad ontmoeten nieuwe mensen, worden serieus genomen en ontwikkelen verschillende vaardigheden. Ook dragen ze bij aan het verbeteren van de jeugdhulp. Hiermee helpen ze zichzelf én anderen.

Meer informatie

Wil je meedoen? Of zoek je meer informatie? Kijk dan op deze website of neem contact op met Eva Saeboe via [email protected] of 06-25775998. Ook als je een beleidsthema (dat jongeren aangaat) wilt inbrengen in de JWR, is Eva de contactpersoon.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen