Extra corona maatregelen bij Albert Heijn Kaatsheuvel

Foto: AH Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL – Afgelopen maandag kondigde premier Rutte strengere corona maatregelen aan om de verspreiding van het virus terug te dringen. Iedereen gaat hier wat van merken en ook in de supermarkt in Kaatsheuvel zullen als gevolg hiervan de maatregelen zichtbaar zijn.

Deurbeleid

“Vele supermarkten hadden hun deurbeleid al vaarwel gezegd. Wij hebben in de afgelopen maanden zoveel complimenten ontvangen, waardoor we steeds besloten hebben om door te gaan met onze klanten actief verwelkomen en elk karretje voor de klanten te ontsmetten”, zeggen de ondernemers Jan en Janneke den Hartog. “Het was, zeker na de zomervakantie toen de scholen en sporten weer begonnen, af en toe een flinke organisatie, maar de waardering die we kregen zorgde ervoor dat we dit vol zijn blijven houden. Nu deze week is aangekondigd dat de supermarkten weer een actief deurbeleid moeten gaan voeren, is dit voor ons gelukkig geen grote verandering. Eén van de hoogtepunten was dat we afgelopen week persoonlijk van burgemeester Van Aart een compliment kregen over de manier waarop wij dat al maandenlang organiseren. Dat doet ons goed.”

Ouderenuurtje

In de persconferentie werd aangegeven dat er ook weer een ouderuurtje terug moet komen. Het Vakcentrum en Centraal Bureau voor de Levensmiddelenhandel hebben overlegd en uiteindelijk is daaruit gekomen dat supermarkten op weekdagen 2 uur speciaal voor ouderen (70+) en kwetsbaren open moeten zijn. Sowieso tussen 7:00 en 8:00. Het tweede uurtje mag de supermarkt zelf invullen.

“Wij zullen elke maandag tot en met vrijdag tussen 7:00 en 9:00 de ouderenuurtjes hebben. Tussen 9:00 en 22:00 zijn we dan open voor iedereen. Het is lastig om tussendoor de winkel helemaal leeg te maken om bijvoorbeeld midden op de dag een tweede ouderenuurtje te doen. Dit zou zorgen voor situaties die zeer onverantwoord zijn in deze coronatijd. Gelukkig hebben we een grote winkel en is het op maandag, dinsdag en woensdag sowieso mogelijk om rustig je boodschappen te doen. Daarnaast is er altijd nog de mogelijkheid om je boodschappen te laten bezorgen, hiervoor kan men contact opnemen met de winkel. In het weekend zijn er geen ouderenuurtjes en zal de winkel geopend zijn van 7:00 tot 22:00 voor iedereen. Deze maatregel is sowieso tot 20 oktober van kracht.”

Mondkapjes

Er is een dringend advies afgegeven om mondkapjes in openbare ruimtes te dagen. “Wij kunnen en willen dit niet verplichten, maar stellen het wel op prijs als klanten een mondkapje dragen in onze winkel. Om het goede voorbeeld te geven hebben al onze personeelsleden een mondkapje of gezichtsmasker voor. Ook onze collega’s van Ambianze en Visspeciaalzaak Dekkers hebben hetzelfde beleid op dit gebied.

Indien klanten geen mondkapje bij zich hebben, wordt door de gastheer of gastvrouw indien gewenst een mondkapje aangeboden.

Belijning en communicatie

“We hebben aan het begin van de coronatijd in een zeer rap tempo allerlei middelen geregeld om de klantenstroom zo goed en veilig mogelijk te organiseren. Nu het er naar uit ziet dat we nog lange tijd met corona te maken zullen hebben, zal eind deze maand een aantal permanente communicatie- en veiligheidsmaterialen worden aangebracht in onze winkel en ook buiten. Hierbij kun je denken aan belijning, looproutes en communicatie met betrekking tot afstand houden. Verder zullen er ook extra spatschermen komen, zodat we in de december maand bijvoorbeeld ook weer alle kassa’s en beide flessenautomaten kunnen gebruiken.

Wij vinden dat we op deze manier een veilig winkelklimaat kunnen creëren en hopen dat de klanten het vertrouwen dat ze hebben laten merken in de afgelopen periode in ons blijven behouden.”


Leuke NUL416 hoodies te koop bij De LangstraatShop

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen