Scouting MLK vliegt over

Foto: MLK

KAATSHEUVEL – Traditiegetrouw vindt in de eerste weken van het nieuwe scoutingseizoen het zogeheten overvliegen plaats. Scouts die te oud zijn geworden voor hun speltak maken dan de overstap naar een nieuwe groep.

Waar het vorig jaar nog een groot evenement was midden in het bruisende dorpshart van Kaatsheuvel, dit jaar werd het wat kleiner aangepakt. Vanwege de maatregelen kon de vereniging, met zo’n 175 leden en ruim 60 vrijwilligers, het dit jaar niet met de hele club gezamenlijk vieren. Bij het overvliegen komen er ook vaak ouders, broertjes en zusjes en opa’s en oma’s kijken. Tel deze er nog bij op en het is duidelijk, het moest dit jaar anders worden aangepakt.

Maar scouting MLK dacht zoals altijd in mogelijkheden en zorgde er ondanks alles voor dat het een geslaagde dag werd voor iedereen. De leden hebben de hele dag kunnen genieten van diverse activiteiten. Zo stond er bij de bevers, de jongste speltak, ballonrace op het programma. In iedere ballon zat een spel verstopt. Deze spelletjes zorgden voor uren plezier bij de leden. Om de gezellige middag compleet te maken was er voor iedereen nog een ijsje en een broodje knakworst.

40 jaar

Op dezelfde dag als het overvliegen werden ook Jolanda Netten en Laura Smulders in het zonnetje gezet. Deze twee hebben elkaar leren kennen bij de MLK en zijn sindsdien goede vriendinnen. Beiden namen afscheid van de groep, nadat zij maar liefst 40 jaar vrijwilliger zijn geweest binnen scouting Martin Luther King. Om hen te bedanken voor al hun inzet in die 40 jaar, kregen zij namens hun teamleden een gepersonaliseerde vuurkorf. Een uniek cadeau dat zij zeker verdienden. De groep zal hun bijdrage en enthousiasme gaan missen.

Heeft u een zoon of dochter die houdt van uitdaging en afwisseling? Iemand die het leuk vindt om te koken, te klimmen, te zwemmen of lekker te ravotten in de bossen? Bezoek de website www.scoutingmlk.nl voor meer informatie en meld hem of haar aan voor een kijkdag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen