Samen kom je verder

Foto: Jenaplanbasisschool de Vlinderboom

LOON OP ZAND – Bijna alle leerlingen waren er weer, op de eerste schooldag na de grote vakantie. Corona heerst nog steeds maar iedereen in het basisonderwijs had natuurlijk al in juni ervaring opgedaan met hele klassen gewoon naar school.

Op Jenaplanschool De Vlinderboom in Loon op Zand verliep het soepel op de eerste schooldag. Iedere stamgroep heeft een eigen tuin die je vanuit je eigen klas kunt inlopen. Dat is sinds Corona dan ook de normale routing geworden. Ouders komen niet in de school maar zetten hun kind af bij de betreffende tuin en klas. Leerlingen gaan via de tuindeur hun eigen groep binnen. In de groep is 1,5 meter afstand voor basisschoolkinderen niet nodig gelukkig. Extra je handen wassen is bekend, net als dat bovenbouwleerlingen hun eigen tafel en stoel schoonmaken voordat ze ’s middags weer naar huis gaan.
Veel leerlingen hadden weer zin om naar school te gaan. Bij de jongste leerlingen, de Vuurvlinders, zijn ze al enthousiast gestart met het thema ‘Jij en ik’. Samen werken en samen spelen, dat is toch veel leuker! Femke, Esther en Lily hadden er duidelijk weer lol in samen! (zie onderstaande foto).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen