Wethouder Frank van Wel onthult attentiesteen in Loon op Zand

Onthulling attentiestenen, door Wethouder Frank van Wel en vertegenwoordigster van de Rabobank Sandra Verhoeven Klijn (commissie Rabobank stimuleringsfonds)
Onthulling attentiestenen, door Wethouder Frank van Wel en vertegenwoordigster van de Rabobank Sandra Verhoeven Klijn (commissie Rabobank stimuleringsfonds)
Foto: Jan Stads / Pix4Profs

LOON OP ZAND – Misschien heb je ze al zien liggen; de prachtige attentiestenen op veertien verschillende locaties in onze gemeente. Vanochtend onthulde wethouder Frank van Wel de ‘historische plaatjes’ bij een van de attentiestenen op het Oranjeplein in Loon op Zand. De foto’s en teksten op de attentiestenen markeren de prominente gebouwen in de gemeente of de vroegere functie die een huidig gebouw ooit kende.

Doel

Het doel van de attentiestenen is om het verdwenen erfgoed en de historische hoogtepunten onder de aandacht te brengen. In totaal komen er twintig attentiestenen in de gemeente. De laatste zes stenen krijgen nog een plaatsje in het centrum van Kaatsheuvel. De plaatsing van deze stenen wordt meegenomen in de herinrichting van het centrum.

“Een van de speerpunten van ons Economisch Programma in Loon op Zand is het zichtbaar en beleefbaar maken van cultuurhistorie. De attentiestenen zijn hier een prachtig voorbeeld van. Als gemeente die stimuleert, anticipeert en mogelijk maakt, ondersteunen wij graag dit prachtige initiatief van de Heemkundekringen”, aldus wethouder Frank van Wel.

Initiatief

De attentiestenen zijn gemaakt door Woudstra architecten. Al in meerdere gemeentes zijn diverse attentiestenen te bewonderen. Het initiatief om de stenen naar onze gemeente te halen, komt van Heemkundekring Loon op ’t Sandt (André van Rijswoud) en Heemkundekring de Ketsheuvel (Harry Balvers). Het project kwam tot stand in samenwerking met de gemeente, Stichting Jacques de Leeuw, de Rabobank en aannemer Verhagen.

Foto: Jan Stads / Pix4Profs
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen