Buurtbewoners starten samenlevingsinitiatief ‘Samen in de Crispijnstraat’

Foto: Ad van Brunschot

KAATSHEUVEL – Buurtbewoners van de Crispijnstraat in Kaatsheuvel zijn een samenlevingsinitiatief gestart met als doel dat hun straat een fijne ontmoetingsplek en spelomgeving wordt voor jong en oud. De bewoners zijn hierover in gesprek met de gemeente. Ook de Vossenberg worden in de plannen betrokken.

Al langere tijd balen de bewoners dat er midden in hun fijne straat een kaal pleintje ligt. Zeker nu door werkzaamheden in hun straat aan de gasleidingen ervoor heeft gezorgd dat het pleintje niet meer is dan een hoop zand, stenen en dor gras. En dat moet veranderen. De bewoners willen zorgen voor sociaal cement tussen hun stenen.

Om het samenlevingsinitiatief te versterken gaan de bewoners zelf verschillende dingen doen: een sponsorloop door buurtkinderen op woensdagmiddag 10 juni om 14.00 uur in onze straat. De kinderen zijn al druk aan het flyeren in de straat en in de buurt. Als klapper op de vuurpijl heeft burgemeester Hanne van Aart toegezegd om deze middag aanwezig te zijn samen met wethouder Brekelmans.

Daarnaast gaan we statiegeldflessen inzamelen en verschillende fondsen aanschrijven om geld in te zamelen.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen