Drunens Wandelfestival komt vanwege corona met virtueel evenement

Foto: Drunens Wandelfestival

DRUNEN – Het Drunens Wandelfestival komt met een virtueel wandel evenement. Zo krijgen lopers binnen de richtlijnen van het RIVM de mogelijkheid om veilig mooie routes te wandelen en toch samen hun ervaringen te delen. Dat laatste gebeurt online. De stichting Wandelen Tegen Kanker hoopt op deze manier alsnog zoveel mogelijk geld op te halen voor Pink Ribbon: 100% van de opbrengst gaat naar het goede doel.

Het Drunens Wandelfestival trekt jaarlijks duizenden wandelaars naar Drunen om te lopen voor het goede doel. Afgelopen 2 jaar liepen wandelaars bijna 75.000 euro bijeen voor Pink Ribbon. De editie van 2020 is vanwege de coronacrisis afgelast. “Nadat we tot de onvermijdelijke afgelasting moesten besluiten, hebben we direct nagedacht over alternatieve mogelijkheden om geld in te zamelen. We mogen de strijd tegen kanker immers niet opgeven. Juist in deze tijd is alle steun hard nodig”, zegt Nicolette Slot-Roefs, voorzitter van de stichting Wandelen Tegen Kanker.

RIVM-richtlijnen

Voor de organisatie stond voorop dat het alternatief moest passen binnen de RIVM-richtlijnen en in de stijl van het ‘normale’ Drunens Wandelfestival uitgevoerd kan worden. “We zijn trots dat we een virtueel evenement kunnen aanbieden aan al die mensen die ons evenement een warm hart toe dragen. Uiteraard hopen we dat velen met ons daadwerkelijk de wandelschoenen aan trekken en zo het goede doel willen steunen.”

Inschrijven

Wandelaars van het virtuele evenement schrijven zich in via de website van het Drunens Wandelfestival. Deelname kost net als andere jaren een tientje. Hiervoor krijgen lopers tien wandelroutes. “Deelnemers krijgen ruim een maand de tijd om de route van hun keuze te lopen en digitaal met ons te delen. Je loopt waar en wanneer het jou uitkomt. Zo voorkomen we teveel wandelaars op een route. Het mag dus op onze routes, maar als je liever je eigen rondje loopt, is dat ook goed.”

Wandelresultaat delen

Wandelresultaten delen deelnemers op de Facebook-pagina van het Drunens Wandelfestival. “Het werkt heel simpel. Je plaatst een leuke foto van je eigen wandeltocht. Dat kan bijvoorbeeld een foto van jezelf zijn, je roze outfit, je Pink Piggie op de wandeltocht of een mooie routefoto. Zo is de karakteristieke roze kleur van ons evenement toch een maand lang regelmatig zichtbaar. Voor lopers die willen hebben we -net als tijdens ons reguliere evenement- een plek van bezinning ingericht om gedachten en gevoelens te delen. Dit kan op onze website.”

Badge voor deelnemers

Deelnemers ontvangen na afloop een bewijs van deelname in de vorm van de jaarbadge van 2020. Dit is een badge die elk jaar wordt uitgegeven als collectors item. Merchandise-artikelen zoals roze shirtjes en petten zijn -net als anders- via de website te bestellen. Ook hiervan gaat de opbrengst naar Pink Ribbon.

Bekendmaking totaalopbrengst

Over het inleveren van de bekende Pink Piggie spaarvarkentjes die bij het evenement horen, heeft de organisatie ook goed nagedacht. “Daarvoor laten we de deelnemers zelf de keus. Je kunt het extra geld uit de Pink Piggie doneren via de donatieknop op de site of lekker doorsparen en volgend jaar met een extra goed gevuld spaarvarkentje naar ons wandelfestival komen”, aldus Nicolette Slot-Roefs. Op zaterdag 20 juni -de dag van het eigenlijke evenement- biedt de organisatie aan Pink Ribbon de cheque aan met de totaalopbrengst. Ook dit is online voor de deelnemers te volgen. Nadere berichtgeving volgt via de site.

Virtueel Drunens Wandelfestival

Schrijf je nu in voor het Drunens Wandelfestival. Uiteraard gaan we niet in groepen wandelen, maar omdat het heel belangrijk is dat het door Pink Ribbon gesteunde onderzoek naar borstkanker door kan gaan hebben we dit jaar een virtuele editie.Na betaling van je inschrijving ontvang je 10 mooie routes waarvan je er één of meerdere kunt lopen. Daarnaast kun je het geld wat je hebt gespaard in je Pink Piggie overmaken. Al het geld wat wordt gedoneerd gaat voor 100% naar Pink Ribbon. Er gaan geen kosten vanaf, want die worden betaald door onze hoofdsponsor.Klik op de link en schrijf je in. Samen wandelen we kanker de wereld uit!

Geplaatst door Drunens Wandelfestival op Donderdag 14 mei 2020