Ex-coronapatiënten laten bloed testen bij mobiel laboratorium in Kaatsheuvel

Foto: David Ekstein

De komende weken wordt er in diverse regio’s een mogelijkheid geboden aan patiënten die corona hebben gehad om hun bloed te laten testen. In Kaatsheuvel stond vandaag een mobiel laboratorium van Innatoss opgesteld bij de Modeleur. 

De test meet de aanwezigheid van antistoffen tegen het coronavirus in het bloed. Antistoffen kunnen vaak pas 4 weken na de infectie aangetoond worden. Daarvóór heeft het geen zin om op antistoffen te laten testen. Innatos, het bedrijf dat de testen uitvoert, houdt alle adviezen van de WHO aan, daarom kun je je pas laten testen als je tenminste 2 weken klachtenvrij bent.

De eerste doelgroep voor de test bestaat uit mensen die de afgelopen tijd ziek zijn geweest, koorts hebben gehad en willen weten of dit veroorzaakt is door het coronavirus. Het kan zijn dat je huisgenoot of een goede vriend(in) positief is geweest, of dat je vakantie hebt gehad in een risicogebied. Vervolgens de groep die voor werk of mantelzorg met kwetsbare ouderen in aanraking komt en wil weten of ze inmiddels antistoffen heeft. Uiteindelijk kan natuurlijk iedere Nederlander hier gebruik van maken.

Hoe werkt het?

De test bestaat uit 2 delen, de eerste is een vingerpriktest in het mobiele laboratorium nabij je woonplaats. Als je je hebt opgegeven bij Innatoss, dan ontvang je een uitnodiging om naar het mobiele laboratorium te komen. Als deze vingerprik test positief is dan krijg je een envelop thuis gestuurd waarin de middelen zitten om bloed te laten prikken. Het afgenomen buisje bloed kan je in de antwoord enveloppe opsturen naar het laboratorium in Oss. Na 5 dagen krijg je dan de uitslag met een rapport over jouw antistoffen via een beveiligde mail thuis.

Voor meer info KLIK HIER

Bron: stichting IMtest

Foto: David Ekstein

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen