Aantal coronapatiënten op ic-afdelingen blijft gestaag dalen

Foto: Gerd Altmann via Pixabay

Het aantal coronapatiënten op de intensive care is zaterdag gedaald naar 1.201. Dat zijn 34 patiënten minder dan vrijdag. 52 Nederlandse coronapatiënten liggen nog op ic-afdelingen in Duitse ziekenhuizen, hetzelfde aantal als vrijdag.Aantal IC

Het RIVM meldt dat het aantal mensen dat positief is getest op het nieuwe coronavirus sinds gisteren met 1140 is gestegen naar 31.589.

Er werden sinds gisteren 142 nieuwe sterfgevallen gemeld en dat brengt het totaal aantal aan COVID-19 overleden patiënten nu op 3601. Er is een vertraging tussen de dag van overlijden en de dag dat het overlijden wordt gerapporteerd.

In totaal zijn er nou 9594 mensen opgenomen (geweest) in een ziekenhuis. Dat zijn er 129 meer dan gisteren.

De cijfers van de afgelopen dagen passen volgens het RIVM bij het beeld dat de maatregelen over het algemeen lijken te werken.

Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Het aantal gemelde patiënten dat overlijdt neemt ook af, maar minder snel dan de ziekenhuisopnames. Dit komt waarschijnlijk doordat de tijd tussen besmetting en overlijden langer is dan de tijd tussen besmetting en ziekenhuisopname.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Dossier: Corona nieuws