RIVM: 1651 mensen overleden aan coronavirus (+164)

Foto: Gerd Altmann via Pixabay

Vanmiddag zijn er 336 patiënten in het ziekenhuis opgenomen gemeld door het RIVM. Er zijn sinds gisteren 164 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen dag in het ziekenhuis opgenomen of overleden.

Landelijke update RIVM

Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis bedraagt 6.622 (+336), het totaal aantal gemelde overleden patiënten bedraagt 1.651 (+164) en het totaal aantal positief geteste patiënten: bedraagt 16.627 (+904), zo meldt het RIVM. Gisteren waren 502 patiënten als in het ziekenhuis opgenomen en 148 personen als overleden gemeld. Eergisteren waren dat respectievelijk 625 patiënten in ziekenhuis en 166 overledenen.

IC bedden

Op de intensivecareafdelingen van de Nederlandse ziekenhuizen liggen in totaal 1.360 patiënten, meldt het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) zaterdagmiddag. Ten opzichte van vrijdag is dat een stijging van 36. Deze toename is kleiner dan voorgaande dagen, toen het aantal bezette bedden steeg met 51 op vrijdag en met 82 op donderdag.

Besmettingen Brabant neemt verder af

Het aantal besmettingen neemt in Brabant verder af. In de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland zijn nu meer besmettingen dan in onze provincie. Het aantal opnames van corona patiënten in Brabantse ziekenhuizen is wel licht gestegen het afgelopen etmaal. De piek van corona patiënten op de Brabantse IC’s wordt begin komende week verwacht.

Dossier: Corona nieuws