De 80 van de Langstraat viert jubileumeditie

Bestuur 80 van de Langstraat (Suzan van Veldhuizen ontbreekt op de foto)
Foto: Erik Pooters

LANGSTRAAT – De mooiste wandeltocht van Brabant, Kennedymars De 80 van de Langstraat, gaat op zaterdag 12 september in het centrum van Waalwijk voor de 40e keer van start. Het bestuur van Stichting 80 van de Langstraat kijkt met veel enthousiasme uit naar deze jubileumeditie: ‘Met het thema Foute 80 Party maken we er voor iedereen een onvergetelijk feest van.’

De 80 van de Langstraat begon ooit als een kleinschalige wandeltocht om nieuw elan te geven aan de braderie in het centrum van Waalwijk. De rollen draaien al snel om: het wandelevenement is een fenomeen in de regio en ver daarbuiten met duizenden deelnemers. In het weekend van 12 en 13 september vindt ‘de 80’ voor de veertigste keer plaats, en dat verdient een feestje. Voorzitter Tijs van Beurden: “We gaan een geweldige 40ste editie neerzetten voor de wandelaars en toeschouwers, maar ook voor onze sponsoren en vrijwilligers.”

Foute 80 Party

Naast de mooiste, zijn we ook de gezelligste wandeltocht van Brabant. Om dit deze jubileumeditie kracht bij te zetten, is er gekozen voor het thema de Foute 80 Party. Van Beurden: “Het bestuur, de sponsoren en werkgroepen bruisen van energie en ideeën om er een geweldig mooi feest van te maken.” Aan het feestelijke thema wordt op verschillende manieren inhoud gegeven. Zo zorgen de ‘Foute’ posten voor de nodige verfrissing én sfeer, en staat het centrum en de feestavond in het teken van de Foute 80 Party. De hoop is dat, als vanouds, de gezelligheid zich voortzet langs de route in de verschillende straten en wijken die gepasseerd worden. Voor de juiste sfeer stelt de stichting een Foute 80 Party muzieklijst samen op Spotify én worden er tien toegangskaarten voor de Qmusic Foute Party 2021 verloot.

Nieuwe bestuursleden

De Stichting 80 van de Langstraat beschikt, met de invulling van twee vacatures, weer over een voltallig bestuur. Anne Broeren uit Vlijmen is aangesteld als bestuurslid Vrijwilligers: “Als ervaren deelnemer aan de 80 en de Nijmeegse Vierdaagse weet ik wat er belangrijk is voor een loper. Met veel enthousiasme zet ik mij graag in voor de werving, behoud en welzijn van alle vrijwilligers.” De PR & Communicatie is in handen van Marjolijn van Spaandonk: “Als toeschouwer en verslaggever heb ik al jarenlang veel bewondering en respect voor de deelnemers, vrijwilligers en de organisatie. De uitdaging om hier een mooie bijdrage aan te mogen leveren, ga ik met veel plezier aan.” De organisatie van de 80 van de Langstraat is op zoek naar vrijwilligers die een steentje aan dit fantastische wandelevenement bij willen dragen. Belangstellende kunnen zich als vrijwilliger inschrijven op de website.

Inschrijven

Beleef de mooiste en gezelligste wandeltocht van Brabant! Je kunt je inschrijven als deelnemer of vrijwilliger voor de 80 van de Langstraat op de website www.80vandelangstraat.nl. Wil je als deelnemer je naam op het startnummer? Dat kan als je je voor augustus 2020 inschrijft. Tot 1 september profiteer je ook van de voorinschrijfkorting van tien euro en betaal je slechts €27,50 voor je deelname. Na inschrijven kan tot 19.45 uur op zaterdag 12 september 2020 in het centrum van Waalwijk. Zien we je aan de start?

Op de foto staan, in afwezigheid van Suzan van Veldhuizen, het bestuur van Stichting 80 van de Langstraat (van links naar recht, boven naar onder): Peter Schalken, Tijs van Beurden, Jolanda Heijmans, Egbert van Mensfoort, Danny van den Berk, Sander van Son, Marjolijn van Spaandonk, Sjoerd Homminga, Anne Broeren.