ETZ start contactonderzoek medewerkers

TILBURG – Twee gezinsleden van de coronapatiënt uit Loon op Zand zijn positief getest op het coronavirus. Het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) is daarom acuut na het ontvangen van deze uitslag gestart met een contactonderzoek onder de eigen medewerkers die direct contact hebben gehad met de gezinsleden.

Het ziekenhuis heeft vandaag allereerst de medewerkers geïnformeerd die mogelijk contact hebben gehad met de gezinsleden. Daarna is het contactonderzoek gestart. Dat wil zeggen dat zorgverleners en medewerkers die in de nabijheid van de gezinsleden van de patiënt zijn geweest onderzocht worden. Deze medewerkers mogen gedurende het onderzoek niet komen werken.

Zorgverleners en medewerkers die negatief getest worden, kunnen daarna gewoon werken en worden vervolgens gedurende veertien dagen dagelijks getest.

Het ETZ is het onderzoek gestart om te voorkomen dat het virus zich mogelijk verder kan verspreiden. Uit zorg voor onze patiënten, bezoekers en medewerkers. En om de continuïteit van de zorg in het ziekenhuis te kunnen borgen.

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen