Tweeater speelt prachtige voorstelling ‘Biest’, regie in handen van Kaatsheuvelse Els van Heijst

Foto: Tweeater

TILBURG – Dit weekend zal Tweeater in première gaan met de voorstelling ‘Biest’, geschreven door Herman van de Wijdeven. De regie is in handen van de Kaatsheuvelse Els van Heijst.

Een sober decor en slechts 2 spelers en een muzikant. Dat is wat u dit weekend zult aantreffen in theater Loft in Tilburg. Meer is er ook niet nodig. Het prachtige stuk, het indrukwekkende spel en de muzikale ondersteuning zeggen meer dan genoeg.

Biest speelt zich af op een boerderij aan de rand van het faillissement. De koude, winterse dagen vullen zich met het melken van de koeien, het voederen van de kalveren en het verzorgen van het rokersbeen van de oude moeder. Niet alleen het boerenbedrijf gaat failliet, ook de relatie tussen moeder en dochter is tot een dieptepunt gezakt. Ze zitten elkaar vaak dwars om redenen uit een duister verleden, maar zwijgen over wat er werkelijk speelt zijn ze gewend. Het motto van moeder is ‘niet janken, er is al genoeg water in het kanaal’. Er is sprake van wantrouwen en nijd, maar ook van onbeholpen liefde. De geboorte van twee aaneen gegroeide kalveren zorgt voor het oplaaien van oude en nieuwe emoties. Bevroren waarheid begint te ontdooien, stijgt en staat tot aan hun lippen.

Regisseuse Els van Heijst is geen onbekende in de theaterwereld. Ooit begon zij bij de Kaatsheuvelse toneelvereniging Tejater Spot. Inmiddels is zij een veelgevraagd regisseuse in de wijde omtrek. Van komedie tot aan zware drama, Els weet overal iets moois van te maken. Al jarenlang had zij het toneelstuk Biest op haar wensenlijst staan. Niet veel regisseurs durven zich te wagen aan dit mooie, maar moeilijke stuk.

Vorig jaar regisseerde van Heijst een gezelschap uit Tilburg. Door omstandigheden moesten zij last minute op zoek naar een nieuwe speelster voor 1 van de rollen. Marleen werd gevraagd en 2 maanden later speelde zij de rol drie keer in een uitverkochte zaal. Els zag het mooie samenspel tussen Debbie en Marleen en wist dat dit het duo was waar ze op had gewacht. Met deze twee wilde ze de uitdaging aangaan en het stuk ‘Biest’ op de planken gaan brengen. En dit weekend is het dan zover. De eerste twee voorstelling zullen gespeeld gaan worden. Berrie Kolmans zal de voorstelling muzikaal en vocaal ondersteunen, wat het geheel nog meer dimensie geeft.

Speeldata

  • Zaterdag 1 februari 20.15 Loft in Tilburg
  • Zondag 2 februari 14.30 Loft in Tilburg

Kaartjes zijn te bestellen via www.muzikaalgebroed.nl en aan de deur bij Theater Loft in Tilburg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen