Filoz Events draagt het stokje van het openbare carnaval over

Foto: Filoz

LOON OP ZAND – Na vijf jaar stopt Filoz Events met de organisatie van het openbare carnaval in Loon op Zand. In 2014 namen zij de organisatie van de optocht over van Carnavalscomité Theebuikenland.

Cultureel erfgoed behouden

Toen Carnavalscomité Theebuikenland stopte met hun activiteiten is Filoz Events ingesprongen. Carnaval is een cultureel erfgoed wat behouden moet blijven voor onze toekomstig generaties. Carnaval dreigde toen om te vallen door een te kort aan zogenaamde ‘kartrekkers’ met voldoende knowhow en ervaring. De aanwezige kennis is daardoor in de afgelopen jaren meegenomen en veiliggesteld.

Carnaval in de geest van de tijd

Carnaval in Theebuikenland is Feest in Loon op Zand. Met dit motto in hun achterhoofd hebben Maikel van den Hooven en Maikel van der Velden altijd geprobeerd om het feest der feesten in Loon op Zand te organiseren en te stimuleren. De Loonse optocht was altijd een van de grootste, maar ook één van de gezelligste. Samen met de ouderverenigingen en de gemeente is een educatief project opgezet met de basisscholen. De Lage Weijkens, De Blokkendoos en De Vlinderboom vierden weer carnaval in De Wetering. Sinds vijf jaar verscheen er jaarlijks een Theebuikenblaoike en op zondagochtend was er een heuse carnvalsmis met blaaskapel. Daarbij hebben we geprobeerd om carnaval in de geest van de tijd te plaatsen.

Met weinig heel veel doen

Vijf jaar lang heeft Filoz Events geprobeerd om met ziel en zaligheid het carnaval vorm te geven. Het spreekwoord luidt dat vele handen licht werk maken. Helaas hebben we jaarlijks met een beperkte groep heel veel werk moeten verzetten. Dit hebben we met liefde en plezier, door dik en dun, storm en regen gedaan. Helaas bleek de animo om het Loonse carnaval te ondersteunen (en zich bij ons aan te sluiten) minimaal. Toch heeft team Filoz Events altijd met veel liefde carnaval georganiseerd.

Het stokje over

Sinds dit jaar is er een stichting opgericht die zich gaat inzetten voor carnaval in Theebuikenland. Filoz Events vindt dat carnaval in Loon op Zand groots gevierd moet worden. Passend bij ‘ons’ dorp en in de geest van deze tijd. Gezien de activiteiten en het enthousiasme lijkt het ons passend om het stokje van het openbare carnaval Theebuikenland over te dragen aan Stichting Theebuikenland. Zij zullen onder andere de organisatie van de optocht op zich nemen. Inschrijven voor de optocht en verdere informatie over de optocht kan via [email protected]

Hartelijk dank

Filoz Events wil iedereen die in de afgelopen jaren meegewerkt heeft aan het openbare carnaval van harte bedanken. Vrijwilligers, sponsoren, mensen van de gemeente, het VKR Team, medewerkers van “De Wetering”, hopelijk zijn we niemand vergeten en uiteraard alle trouwe deelnemers aan de optocht, het publiek en alle bevriende verenigingen, nogmaals bedankt.

Altijd betrokken

Filoz Events zal niet geheel uit het carnavalsbeeld verdwijnen. Al meer dan vijftien jaar zijn wij betrokken bij de organisatie van carnaval in “De Wetering”. Hier gaan wij gewoon mee door. Ook dit jaar maken wij ons eigen feestje in Loon op Zand en wij nodigen jullie van harte uit om met ons mee te carnavallen. Meer informatie kun je vinden op www.filoz-events.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen