‘Druivenbier’ Hornse Heerlykheid voor Harmonie Kaatsheuvel

Foto: Leo Bisselink

In de brouwerij van De 3 Horne in Kaatsheuvel is zaterdag 14 december officieel het nieuwe ‘wijnbier’ van de brouwerij gedoopt tot de quadrupel Hornse Heerlykheid. Tegelijk werd het eerste bier officieel overgedragen aan de Koninklijk Erkende Harmonie Kaatsheuvel die 1500 liter bier voor de verkoop geschonken kreeg. Notaris Franken trok de harmonie uit een bus met 180 verenigingsbriefjes.

Brouwer Sjef Groothuis kon zaterdag na een succesvol brouwproces de eerste flessen bier overhandigen aan harmonievoorzitter Joop Bisselink. “Een geweldige en verrassende afdronk van ons jubileumjaar”, prees Bisselink het initiatief van de brouwerij om het bier aan een plaatselijke vereniging of stichting te doneren.

Ook de familie Van Beijnen uit Kaatsheuvel mocht als eerste het bier proeven. Zij had met 90 kilo de grootste hoeveelheid druiven ingeleverd. “We hebben wel 130 kilo geoogst”, licht moeder Leonie toe . “We hebben zeker 30 kilo weggegeven aan mensen die er sap van hebben gemaakt.” Zaterdag konden Moeder Leonie, vader Theo en zoon Koen naar huis met 9 flessen van 0,75 cl. Voor elke 10 kilo ingeleverde druiven was er voor de druivendonateurs 1 fles. In totaal werd er door 90 personen (73 procent) uit vooral de gemeente Loon op Zand 1875 kilo druiven afgegeven. Daarvan kon 1800 liter bier worden gebrouwen.

Het nieuwe bier is gebotteld in flessen van 0,33 , 0,75 en 1,50 liter en is via het secretariaat van de harmonie [email protected]. te bestellen.

Fotobijschrift: Brouwer Sjef Groothuis overhandigt harmonievoorzitter Joop Bisselink (rechts) de eerste fles Hornse Heerlykheid. Vanaf links Leonie, Theo en Koen van Beijnen met naast hen Eric Mighelsen van De 3 Horne. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen