Gouden Koe voor leerspecialist Alphenberg te Waalwijk

Foto: SeLL

De Gouden Koe, de jaarlijkse ‘pluim’ van SeLL (Schoen- en Ledersociëteit de Langstraat) voor een bijzondere uitblinker in de branche, is op 10 december feestelijk uitgereikt aan Rob Koemans, directeur/eigenaar van leerspecialist Alphenberg.

De uitreiking vond plaats in de nieuwe vestiging van Alphenberg aan de Grotestraat in Waalwijk. De genodigden van deze avond kregen een rondleiding en een uitleg bij het uitgebreide assortiment aan exclusieve interieurproducten van leer. Met een fraai gemaakte film kregen de bezoekers ook een duidelijk inzicht in de missie van Alphenberg waarbij de nadruk ligt op meesterschap, innovatie en duurzaamheid.

Het bestuur van SeLL heeft deze award dit jaar, na grondig beraad, aan deze terechte kandidaat toegekend. Bij Alphenberg draait alles om de passie voor leer. “Wij houden van de natuurlijke, stoer-chique uitstraling, hoe het ruikt, hoe het voelt en vooral ook wat je er allemaal mee kan. Het is onze missie om ‘de eer van leer’ hoog te houden en als het even kan uit te breiden.

En onze jarenlange ervaring zorgt ervoor dat we kunnen innoveren en – samen met onze klanten – steeds met nieuwe toepassingen blijven komen om vloeren, wanden en veel andere ondergronden te bekleden. In de meest uiteenlopende kleuren, vuurbestendig, geluiddempend en onderhoudsvriendelijk”, aldus Rob Koemans. Over duurzaamheid voegt hij daar het volgende aan toe: “Voor Alphenberg is duurzaamheid veel meer dan een modewoord. Wij zijn constant op zoek naar de beste huiden uit de vleesverwerkende industrie van dieren die in de vrije natuur hebben geleefd. Vervolgens kiezen we voor de modernste technieken om tot een superieur product te komen zonder onnodige belasting van het milieu doordat we bij het verven en afwerken gebruik maken van biologisch afbreekbare materialen. Bij het looien maken we bijvoorbeeld gebruik van plantaardige stoffen, het zogenaamde ‘vegetable tanning’. Duurzaamheid betekent voor ons ook de tijd nemen, genieten doe je tenslotte ook niet even, daar neem je ook de tijd voor.”

Na de officiële uitreiking, de bloemen en de felicitaties, werd er onder het genot van een hapje en drankje amusant na- en bijgepraat door de genodigden van SeLL en Alphenberg.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden