Asieldier Pepper zoekt een nieuwe baas

Foto: Dierenasiel Waalwijk

Wanneer iemand zenuwachtig of droevig is, heeft hij vooral behoefte aan begrip en medeleven. Nou, Pepper is een hond die meteen aanvoelt hoe de stemming van de baas is en overlaadt hem dan met knuffels.

Deze Stafford-teef van anderhalf jaar houdt dus van mensen en gezelschap en wil daar het liefst de hele tijd van genieten. Eigenlijk ook ’s nachts, maar haar is -zij het met moeite- geleerd om alleen in de kamer te slapen. Pepper heeft trouwens heel veel geleerd! Ze luistert prima, loopt keurig aan de lijn, gaat zelfs bij het oversteken uit eigen beweging zitten, kortom, daar valt weinig aan te sleutelen. Toch kan ze niet overal geplaatst worden. Ze is groot en sterk en onstuimig, zodat een gezin met jonge kinderen niet geschikt is. Dan geldt ook voor andere huisdieren: ze wil de aandacht van de baas niet met concurrerende honden of katten delen. Bovendien moet een nieuwe baas beslist veel tijd en aandacht aan Pepper kunnen besteden, wil ze niet verpieteren en haar opgeruimde karakter verliezen.

Zoekt u een vrolijk, warmhartig maatje en denkt u dat u de geschikte baas voor Pepper bent, sterk genoeg om haar bij al te groot enthousiasme in toom te houden, maak dan kennis met haar in het dierenasiel, Prof. Van ’t Hoffweg 7 in Waalwijk. Of bel 0416 333964.

Pepper krijgt van Honden Opleidings Centrum Both in Sprang-Capelle tweemaal een individuele gedragsbegeleiding cadeau. Uitlaatservice Stap In van Diana Treffers in Kaatsheuvel heeft tien gratis uitlaatbeurten in petto. Voorwaarde is wel dat baas en hond in de regio wonen.


Lees ook: