Kick-off Passie van de Langstraat 2020

Foto: Passie van de Langstraat

Op maandag 25 november vond de aftrap van de derde editie van de Passie van de Langstraat plaats. De enthousiaste groep deelnemers van de komende editie ontmoette elkaar voor het eerst. De cast, het koor, de regisseurs en muzikaal leiders maakte kennis met elkaar.

De cast werd voorgesteld aan de groep. Leuk was te horen hoe Jeroen van den Bosch zich pas 2 dagen voor de auditie had aangemeld. Vlak voor een druk weekend waarin hij een jubileumconcert had van het koor waar hij in zingt, besloot hij toch auditie te doen, zijn schoonmoeder woonde in Sprang, hij kwam er toch langs. Niet wetende dat hij het de hoofdrol in de Passie van de Langstraat zou pakken.

Theaterkoor Phonè doet ook dit jaar weer mee aangevuld met 15 projectleden wordt het een groot koor met 34 zangers/zangeressen. Het koor is gestart met de repetities voor de Passie, de cast en het orkest zullen in januari starten.

Nieuw dit jaar is dat veel scenes vooraf op een locatie in de Langstraat worden opgenomen. Dat vraagt om een andere aanpak en expertise. Een expertise die Luc Verboven als video producer in huis heeft. Aukje Nieuwenhuijze zal de algemene regie op zich nemen.

Na het voorstel rondje was het tijd voor taart die Rina Sterrenburg die meezingt in het koor speciaal voor deze gelegenheid had gebakken. Jeroen sneed de taart samen met haar aan.

De derde editie van de Passie van de Langstraat zal gaan over eenzaamheid onder jongeren. We leven al 75 jaar in vrijheid toch zijn er jongeren die geïsoleerd zijn door sombere gedachten, gevangen zitten in angst of een depressie. En daardoor beperkt worden in hun vrijheid. Spreken hierover is moeilijk voor hen. Om het taboe dat hier toch nog op rust te doorbreken wil de Passie van de Langstraat hier aandacht aan besteden.

Het decor van de Passie zal dit jaar Rabobank de Langstraat zijn op zaterdag 04.04.2020. Noteer deze datum vast in de agenda. Het beloofd weer een bijzondere editie te worden.

Foto: Passie van de Langstraat
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden