Militairen Koninklijke Landmacht oefenen in Kaatsheuvel

Parttime militairen van de Koninklijke Landmacht oefenen van 14 t/m 16 november in de gemeente Loon op Zand en Dongen. De militairen vallen onder het commando van 13 Lichte Brigade, 30 Nationale Reserve Bataljon uit Oirschot. De militairen zijn met name actief in de omgeving van het Mobilisatie Complex Dongen, de Brandweerkazerne in Kaatsheuvel en het terrein van de voormalige basisschool De Westkant in Kaatsheuvel bezig zijn.

Vandaag liepen de militairen patrouille tijdens de markt op het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel en in de wijken rondom de brandweerkazerne. Op het Anton Pieckplein kregen de militairen te maken met een aantal “demonstranten”. Deze hadden geen toestemming om te demonstreren en na inmenging van de politie en de militairen verlieten de “demonstranten” zonder ophef het plein.

De militairen werken tijdens het oefenen samen met de politie en andere hulpdiensten. De militairen maken gebruik van verschillende militaire voertuigen en lopen gewapend rond.

Bij de Koninklijke Landmacht werken in totaal 3.000 parttime militairen die volledig militair opgeleid zijn voor bewaking- en beveiligingstaken in Nederland. Parttime militairen vervullen hun functie voor vrede en veiligheid naast een burgerbaan of studie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen