Sara van der Schans uit Kaatsheuvel kanshebber voor titel beste danser van de wereld bij populair Amerikaans dansprogramma

Foto: Sara van der Schans

KAATSHEUVEL – De 21-jarige Sara van der Schans is uitgekozen om Nederland dit jaar te vertegenwoordigen bij het welbekende programma World of Dance in Los Angeles, Amerika.

Dansers gaan in het Amerikaanse programma de strijdt met elkaar aan om de felbegeerde titel beste danser van de wereld en 1 miljoen dollar aan prijzengeld mee naar huis te nemen. In de komende maanden moet blijken of van der Schans in de smaak valt bij de juryleden Jennifer Lopez, Derek Hough en Ne-yo.

Van der Schans danst al bijna haar hele leven. Op jonge leeftijd emigreerde ze naar Nederland, waar ze haar ouders vervolgens overhaalde om danslessen te nemen. “Ik heb als klein meisje al leren lopen op muziek”. Haar liefde voor dans begon enkele jaren later tijdens het kijken van de welbekende film Step-up en haar passie was geboren. Zo oefende ze bijna elke dag na school en zocht ze op internet choreografieën op die ze zichzelf dan aanleerde.

Het programma is gecreëerd door niemand minder dan danseres Jennifer Lopez en is met een wekelijkse 9 miljoen kijkers het best bekeken dansprogramma ter wereld. Lopez heeft World of Dance ontwikkeld om toekomstige dansers een kans te geven in de danswereld en hen een moment in de spotlights te geven. Slechts 20 acts doen dit jaar mee, waar van der Schans als solodanseres er dus een van is. In oktober vertrekt ze naar Los Angeles voor de opnames.

Met haar deelname aan World of Dance hoopt van der Schans fulltime danseres te worden. “Ik heb altijd getwijfeld of ik fulltime zou gaan dansen. Daarom heb ik eerst twee studies afgerond als een soort zekerheid. Deze komen daarentegen helemaal niet overeen met mijn interesse. Ik blijf altijd weer terugkomen bij dans”. Met haar deelname hoopt ze ook anderen te inspireren om volledig voor dans te gaan. “Als je hard werkt voor je dromen, komen ze uit”.

article
59312
Sara van der Schans uit Kaatsheuvel kanshebber voor titel beste danser van de wereld bij populair Amerikaans dansprogramma
KAATSHEUVEL – De 21-jarige Sara van der Schans is uitgekozen om Nederland dit jaar te
https://loon-op-zand.nieuws.nl/nieuws/59312/sara-van-der-schans-uit-kaatsheuvel-kanshebber-voor-titel-beste-danser-van-de-wereld-bij-populair-amerikaans-dansprogramma/
2019-10-08T11:04:14+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/204/2019/10/08110310/IMG_9349.jpg
dans, danseres, sara van der schans, world of dance
Nieuws