Open Tuinen Midden-Brabant op Het Witte Kasteel in Loon op Zand zondag 18 augustus

Foto: Het Witte Kasteel

Op het landgoed van Het Witte Kasteel zijn verrassende tuinen aangelegd: een rosarium, een moestuin, een bloementuin, een kruidentuin en een hoogstam fruitboomgaard.

Het Witte Kasteel maakt met haar tuinen deel uit van de Open Tuinen Midden-Brabant en doet dan ook op zondag 18 augustus (van 11.00 – 17.00 uur) mee met de laatste Open Tuinendag van deze zomer.

Er zijn nog volop bloemen, groenten, kruiden en rozen om te bewonderen of foto’s van te nemen. Op kleine schaal wordt de oogst uit de moestuin aangeboden. Om 12.00 en 14.00 uur verzorgt herborist Marga Boutkan een belevingswandeling door de tuinen, met extra aandacht voor de door haar ontworpen kruidentuin en de veelzijdigheid van kruiden. Vrijwilligers laten u tevens graag genieten van het pittoreske kasteel en verzorgen deze dag boeiende rondleidingen voor u. Ze kennen de geschiedenis van het kasteel en haar roemrijke bezoekers en vertellen u er graag meer over. Tot slot zijn er lokale kunstenaars aanwezig met schilderijen en beeldjes, er is dus voor iedereen wel iets te beleven en alle activiteiten worden deze dag gratis aangeboden.

Meer informatie?

Heb u al zin gekregen in een bezoek aan Het Witte Kasteel en de mooie tuinen? Kom dan ook en ontdek wat de tuinen van Het Witte Kasteel allemaal te bieden hebben tijdens deze zomerse dag. De toegang is geheel gratis! Zie voor meer informatie: www.hetwittekasteel.nl. Overigens zijn het kasteel en de tuinen iedere zondag geopend, maar alleen tijdens de Open Tuinendagen krijgt u een rondleiding door de tuinen.

Voor meer informatie over alle deelnemende tuinen KLIK HIER.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen