Klanten Albert Heijn Kaatsheuvel doen lokale basisscholen een groot gebaar

Foto: Albert Heijn Kaatsheuvel

Kaatsheuvel – Op de emballage automaten bij de Albert Heijn in Kaatsheuvel zit de gele “goede doelen knop”. Klanten kunnen ervoor kiezen om hun emballageopbrengst te doneren aan een lokaal goed doel.

In totaal komen er jaarlijks zo’n 10 goede doelen aan de beurt. In de eerste 20 weken van 2019 waren dit de Kaatsheuvelse basisscholen. Elke school zat vier weken “onder de gele knop”.

Airmiles

Het idee ontstond doordat er vanuit Albert Heijn medio 2018 een actie was uitgezet waarbij klanten hun airmiles konden doneren aan een lokale basisschool. Hier kon echter maar één basisschool voor in aanmerking komen. Na een enquête op de Facebookpagina van Albert Heijn Kaatsheuvel was De Kinderboom de gelukkige school.

“Maar wij willen geen onderscheid maken tussen de ene en de andere school.”, geven ondernemers Jan en Janneke den Hartog aan. “Er zitten ten slotte op alle scholen kinderen waarvan de ouders en de familie boodschappen in onze winkel doen. Om die reden hebben wij de keuze gemaakt om alle basisscholen vier weken in het middelpunt van de emballagebelangstelling te zetten.”

Goed doel

De airmilesinzameling was specifiek bedoeld voor de school om buitenspeelgoed aan te kunnen schaffen. De andere basisscholen moesten van tevoren ook aangeven waarvoor de opbrengst van de emballageactie bestemd was. Dit varieerde tussen leermiddelen, boeken voor de schoolbibliotheek en buitenspeelgoed. Hier hadden de kinderen zelf ook inspraak in.

Uitreiking cheques

Deze week zijn de Albert Heijn ondernemers bij alle basisscholen langs geweest om de cheques met de opbrengst uit te reiken. Ze werden op elke school meer dan hartelijk ontvangen door vele enthousiaste kinderen. De airmilesactie leverde ruim 86.000 airmiles op, goed voor ruim €850 euro. De emballageopbrengsten varieerden tussen de €475 en €650. De Albert Heijn klanten spaarden de helft hiervan bij elkaar en traditiegetrouw heeft Albert Heijn de opbrengst verdubbeld.

Leren en bewegen

De opbrengst zal vooral worden besteed aan leermiddelen en buitenspeelgoed ten behoeve van voldoende beweging. De groepen 7 en 8 kregen tegelijk met de cheques ook nog een tegoedbon voor een clinic met de juf of meester bij The Local Gym in Kaatsheuvel.

Ook een lokaal goed doel?

Heb je een ook een lokaal goed doel waarbij een bijdrage van de klanten van Albert Heijn Kaatsheuvel zeer welkom is? Meld je dan aan via de website www.ahkaatsheuvel.nl en klik op het kopje “emballage actie”. Bij goedkeuring word je op de wachtlijst geplaatst

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen