Op & Top officieel geopend in De Venloene

Foto: Venloene

Zondagmiddag 19 mei om 14.00 uur werd het officieel! Onder luid applaus werd de vlag gehesen en knalden de confetti. Op & Top is een feit en heeft hun kantoor bij zorglocatie De Venloene feestelijk geopend. Op & Top begeleidt jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het is een kleinschalige dagbesteding waar werkplekken worden gerealiseerd bij lokale bedrijven, verenigingen en instanties binnen Loon op Zand.

Op & Top

“Wij streven naar gelijkheid, ook voor mensen met een beperking of een andere afstand tot de arbeidsmarkt. We noemen hen onze Toppers! “vertelt Ceciel van Hoof enthousiast. Dianne Goutziers vult aan: “Uitgangspunt bij onze dagbesteding is om de Toppers te laten participeren en het gevoel te geven onderdeel te zijn van de maatschappij. De werkplekken en werkzaamheden sluiten aan bij de ambities en wensen van onze Toppers en hun ouders/verwanten. Daarbij bieden we goede garanties voor kwaliteit en continuïteit van het aanbod. Daarnaast worden er passende activiteiten aangeboden in onze eigen ruimte, denk hierbij aan trainings- en ontwikkelingsactiviteiten, maar ook aan creatieve- en culinaire activiteiten.”

Samenwerking

Dat Op & Top hun locatie in de Venloene heeft, is natuurlijk niet voor niets. Er is inmiddels een mooie samenwerking ontstaan. “Op & Top is een verrijking binnen deze zorglocatie”, aldus Yvonne Habraken, sociaal ondernemer Venloene. “De Toppers helpen in het restaurant, prijzen de producten die in de winkel te koop worden aangeboden en hebben sinds kort zelfs een eigen fruitkraam op vrijdagochtend op het marktplein. De bewoners van de Venloene kunnen hier vers fruit kopen en zelfs hun lijstje afgeven, zodat het fruit op bestelling wordt meegebracht van de markt. Deze combinatie biedt vele mooie mogelijkheden voor de toekomst. Wij zijn blij met deze geweldige samenwerking!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen