Mantel-Match Café: Muziek- en Dans Matinee in samenwerking met de Geheugenwerkplaats

Foto: Mantel Match

Een gezellige middag, een mooie opkomst, een goede sfeer, een vrolijke zanger, vele geklets, een wijntje, een stukje appeltaart met slagroom, kortom een geslaagde middag!

“Even de zorgen vergeten”

Superleuk om te zien dat steeds meer mensen het Mantel-Match Café bezoeken. Helaas horen wij ook regelmatig verhalen van mensen die te maken krijgen met geheugenproblemen of dementie. De zorg voor een dementerende partner, 24 uur per dag, is zwaar. Wij vinden het fijn dat wij ook mensen met geheugenproblemen en hun partner/mantelzorger een ‘onbezorgde’ middag kunnen bieden. Even niet ‘zorgen’, maar rustig samen genieten van de muziek van John van Krimpen. Onder het genot van een drankje wordt er zelfs nog een dansje gewaagd. Heerlijk om te zien dat de ‘zorgende’ partner weer gewoon lekker ten dans wordt gevraagd. Dit is toch heerlijk, even als vanouds!

Steun zoeken bij elkaar, ervaringen uitwisselen

Goed om te zien dat mensen elkaar opzoeken in het café. Steeds wordt er weer kennis gemaakt met nieuwe/andere mensen. Er ontstaan vriendschappen en er worden telefoonnummers uitgewisseld. Tijdens de middag staan de mondjes niet stil. Er wordt druk gepraat over koetjes en kalfjes, maar natuurlijk ook over de zware zorgtaken. Even praten met iemand die je begrijpt, die in het zelfde schuitje zit. Steun zoeken bij elkaar en erachter komen dat je niet alleen staat.

Elkaar versterken

Bij de Geheugenwerkplaats komen mensen met beginnende geheugenproblemen. Ook in het Mantel-Match Café komen mensen met deze problemen. Omdat deze mensen al behoorlijk wat voor hun kiezen krijgen, leek het ons leuk om geen informatieve middag te organiseren, maar een gezellige, ontspannen middag. Even geen zorgen, maar toch de mogelijkheid om lotgenoten te ontmoeten. Niets moet, alles mag!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen