Asieldieren Tijger en Panter zoeken nieuw baasje!

Foto: Dierenasiel Waalwijk

Je zult maar kat zijn, samen met je vriendinnetje al 12 jaar bij een baas wonen en dan uit huis gezet worden, omdat je baas een kattenallergie heeft ontwikkeld!  Dat overkwam kater Tijger.

Hij en poes Panter zitten letterlijk in het dierenasiel te treuren. Ze hebben het absoluut niet naar hun zin. Reden genoeg om ze in de schijnwerpers te zetten in de hoop dat ze zo snel mogelijk een nieuw thuis vinden in een aardig gezin.

Tijger is een rode kater en Panter een cypers- witte poes. Ze zijn geen familie van elkaar, maar zijn wel in 2006 als kittens tegelijk vanuit het asiel geadopteerd door dezelfde baas. Ze behoren allebei niet tot de dappersten en zijn nogal angstig voor vreemde situaties en vreemde mensen. Ze zijn wat je noemt beschermd opgegroeid en dan komt zo’n klap dubbel hard aan. Hoewel ze alweer vier weken in het asiel wonen, verstoppen ze zich nog steeds het liefst in een ver hoekje.

Wanneer iemand Tijger wil aaien, staat hij dat wel toe, hoewel het duidelijk is dat hij het een beetje eng vindt. Panter daarentegen moet daar niets van hebben en verdedigt zich door te meppen. Wanneer ze veilig en wel in een nieuw gezin wonen en zich na verloop van tijd helemaal op hun gemak voelen, zullen ze zich hoogstwaarschijnlijk heel anders gedragen. We zoeken wel een rustig adres voor ze zonder al te veel prikkels. Ze hebben bijvoorbeeld in een gezin zonder kinderen geleefd en het lijkt niet verstandig ze daar op 12-jarige leeftijd alsnog aan te laten wennen.

Gunt u één of misschien zelfs twee katten de rest van hun leven een prettig bestaan en bent u geduldig genoeg om een band op te bouwen, kom dan eens kennismaken in het asiel, Prof. Van ’t Hoffweg 7 in Waalwijk, of bel 0416 333964.

Tenslotte: het asieldier van maart, hond Beau, is nog steeds niet geadopteerd. Ook hem kunt u dus gerust eens komen bekijken.

article
54827
Tijger en Panter, een zielig duo
Je zult maar kat zijn, samen met je vriendinnetje al 12 jaar bij een baas
https://loon-op-zand.nieuws.nl/nieuws/54827/asieldieren-tijger-en-panter-zoeken-nieuw-baasje/
2019-04-08T15:20:30+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/204/2019/04/08150035/Tijger.jpg
Nieuws