Dorpsplein De Moer vernoemd naar vrijwilliger Ad van Beek

Foto: Gemeentebelangen

Vandaag is het dorpsplein in de Moer feestelijk geopend. Het dorpsplein was allang klaar maar de feestelijke opening liet op zich wachten, omdat de zonnepanelen nog niet waren aangesloten. Het plein heeft nu als eerste een duurzaam verlicht plein in de gemeente Loon op Zand.

In het bijzijn van vele inwoners vertelde de voorzitter van Moers Belang, Rob Vlemmix, hoe het nieuwe dorpsplein tot stand is gekomen: een samenwerking van de basisschool de Start, Moers Belang, het stimuleringsfonds van de Rabobank, gemeente Loon op Zand, ondernemers en vrijwilligers uit De Moer en de familie die tot dan toe een stuk extra grond huurde waar het plein nu deels op staat.

Loco-burgemeester Gerard Bruijniks benoemde de kracht van De Moer: samen werken. Heel veel vrijwilligers stonden al klaar en samen is er een mooi resultaat behaald om trots op te zijn! Nu nog meer woningen erbij om ook basisschool de start in stand te houden.

De bedoeling van het dorpsplein is om een multi functioneel plein te creëren voor jong en oud. Door de centrale ligging vormt het plein tevens de verbinding tussen het oude De Moer en de nieuwe woonwijk Hooivork. Het plein heeft ook een naam gekregen, het is vernoemd naar de persoon die heel erg veel heeft gedaan om het plein te realiseren. De naam van het dorpsplein: het Ad van Beek plein. Ad was zeer aangenaam verrast. “Allen kun je niets” volgens Ad, “je hebt sponsoren en vrijwilligers nodig om samen dit prachtige plein te maken”. Ad is vooral trots dat het plein al volop in gebruik is genomen en hij hoopt dat de inwoners van De Moer er nog veel plezier van zullen hebben.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen