Nacht van Loon op Zand ook voor recreatielopers

Foto: NVL

In het weekend van 13 op 14 april vindt voor de 41e maal de Nacht van Loon op Zand plaats. Het Internationale snel wandel evenement gaat op zaterdagavond om 21.00 uur van start vanuit sporthal De Wetering in Loon op Zand. De wedstrijd wordt gelopen op een ronde parcours door de straten Loon op Zand. Zondag om 12.00 uur is de finish.

De deelnemers hebben er dan maar liefst 15 uur snel wandelen op zitten. Doelstelling is om te proberen zoveel mogelijk kilometers te lopen in de 15 uur. Voor klassering is er echter wel een minimum limiet van 80 km. De winnaar van de nacht van Loon op Zand komt bij de heren uit op ongeveer 130 kilometer. Bij de dames op 120 kilometer.

RECREATIE LOPERS

Naast de wedstrijdlopers heeft de Nacht van Loon op Zand ook nog de mogelijkheid om als recreatieloper deel te nemen! Men kan op zaterdagavond met de wedstrijdloper mee van start gaan en men gaat dan zelf bepalen hoeveel kilometers men gaat lopen en hoeveel uur men bezig wil zijn. Een mooie gelegenheid voor lopers die de ervaring van de Nacht eens mee willen maken. Kijken hoe het is ’s nachts eens actief te zijn. Men bepaalt zelf de afstand. Of dat nu 10 kilometer wordt 20 of 30. Bij finish ontvangt men een diploma vermeld met afstand en tijd.

ESTAFETTETEAMS

Ook estafetteteams hebben een startmogelijkheid! Wil je met een paar lopers een team vormen, ook dan kun je van start in de Nacht van Loon op Zand. Teams kunnen bestaan van 2 tot 15 lopers. Je gaat ook om 21.00 uur van start. Men mag per ronde wisselen van loper. Ook hier weer een uitslag en diploma met vermeld de totaal gelopen afstand.Voor alle lopers zijn er op de ronde van ongeveer 4,5 kilometer 2 verzorgingsposten ingericht, met eten en drinken. In de sporthal is een mogelijk met hele team te verblijven. eventueel een tentje opzetten is mogelijk op de parkeerplaats bij de Wetering.

Inlichtingen via www.wsv-hartvanbrabnt.nl of via [email protected] tel 0416 362858. Hier zijn ook inschrijfformulieren te verkrijgen. Recreatielopers kunnen ook op zaterdagavond vanaf 19.30 uur aan de start inschrijven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen