Kapotte kachel St Jan dwingt harmonie tot verplaatsing voorjaarsconcert

Foto: Google Streetview

De kapotte kachel van de kerk Sint Jans Onthoofding in Kaatsheuvel heeft een dikke streep gezet door het voorjaarsjubileumconcert dat Harmonie Kaatsheuvel op 7 april samen met Cantus Cets en Musicinq in de kerk zou organiseren.

Alle inspanningen van de het kerkbestuur om de kachel tijdig aan de praat te krijgen zijn mislukt, zodat de harmonie in overleg met de stichting Trias heeft besloten het concert te verplaatsen naar de kerk HH Martelaren van Gorcum in de Berndijk.

Alle voorbereidingen voor het concert waren al getroffen. Organisatorisch was alles rond. De posters en entreekaarten waren al gedrukt en de kaartverkoop online was al gestart. De mededeling dat in april de kachel nog niet kan branden viel de harmonie koud op het dak, want musiceren in een koude kerk is geen optie. Niet te accepteren voor muzikanten, gasten en instrumenten.

Hals over kop moest dus een oplossing worden gezocht. Als alternatieven kwamen Het Klavier en de Berndijkse kerk in beeld. Omdat het vocaal kwartet Cantus Cets en het ensemble Musicinq mede invulling geven aan het voorjaarsconcert werd alle hoop gevestigd op de medewerking van het kerkbestuur in de parochie Berndijk.

Alle faciliteiten zijn in de kerk HH Martelaren van Gorcum in de Erasstraat aanwezig om er op 7 april een geweldig voorjaarsconcert van te maken. Het Groot Harmonie Orkest van Harmonie Kaatsheuvel, Cantus Cets en Musicinq tekenen voor een zeer gevarieerd programma.

Als bijzondere geste naar de Kaatsheuvelse bevolking en genoegdoening voor de gedwongen verplaatsing van het concert naar de Berndijkse kerk heeft het harmoniebestuur besloten om het concert gratis toegankelijk te maken. De mensen die online al een kaart gekocht hadden, krijgen hun geld terug. Op 7 april gaat de kerk om 14.00 uur open. Het concert begint om 14.30 uur. In de pauze krijgt het publiek een kop koffie of thee aangeboden.
Foto: De kerk HH Martelaren van Gorcum in de Erasstraat zet zijn deuren open voor het voorjaars jubileumconcert op 7 april.

article
54102
Kapotte kachel St Jan dwingt harmonie tot verplaatsing voorjaarsconcert
De kapotte kachel van de kerk Sint Jans Onthoofding in Kaatsheuvel heeft een dikke streep
https://loon-op-zand.nieuws.nl/nieuws/54102/kapotte-kachel-st-jan-dwingt-harmonie-tot-verplaatsing-voorjaarsconcert/
2019-03-17T09:35:56+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/204/2019/03/17093517/Kerk-Martelaren-170319-Google.png
gorcum
Nieuws