Op 16 april start in Het Klavier nieuwe cursus van De Muziekbende

Foto: Harmonie Kaatsheuvel

Het scholenproject van Harmonie Kaatsheuvel heeft zoveel enthousiasme onder de jeugd los gemaakt, dat enkele tientallen kinderen gebruik hebben gemaakt van de aangeboden proeflessen. Voor de kinderen die eerst nog een bredere muzikale oriëntatie willen start er op 16 april in Het Klavier weer De Muziekbende.

Kinderen vanaf zes jaar kunnen worden ingeschreven voor deze oriëntatiecursus die hen op een speelse manier de wereld van de muziek leert ontdekken. De cursus bestaat uit 36 lessen en wordt op dinsdagmiddag van 16.30 tot 17.15 uur gegeven door docente is Anneloes Hobé. De kosten voor de hele cursus zijn 150 euro.

Voor de karaktervorming en de ontwikkeling van het kind is de cursus van groot belang. Bij de Muziekbende wordt je immers vrolijk en leergierig omdat je samen met andere kinderen echt muziek leert maken en ook samen gaat zingen en dansen waarbij je allerlei ritmes ervaart. En je gaat natuurlijk ook echt optreden voor je ouders, familieleden en andere geïnteresseerden om te laten horen wat je allemaal geleerd hebt. Dat gebeurt voor de zomervakantie en aan het eind van de cursus. Je maakt bij De Muziekbende ook kennis met allerhande blaas- en slagwerkinstrumenten die door harmonie Kaatsheuvel beschikbaar worden gesteld. Je kunt ze naar hartenlust uitproberen. En de gediplomeerde muziekdocente leert je op je eigen blokfluit de eerste noten lezen. Een blokfluit moet je zelf aanschaffen. Alle andere materialen krijg je van Harmonie Kaatsheuvel.

De muziekopleiding van Harmonie Kaatsheuvel organiseert deze oriëntatiecursus voor kinderen vanaf zes jaar. Vanaf acht jaar kunnen kinderen op les bij de gediplomeerde docenten van de Muziekschool Kaatsheuvel. Ook muzikanten die al een instrument bespelen zijn van harte welkom om in een van de orkesten van Harmonie Kaatsheuvel te komen spelen.

Aanmelden voor de nieuwe cursus van De Muziekbende via www.muziekschoolkaatsheuvel.nl. Voor nadere informatie kunt U bellen met 0416-277904 of 0416-275349.

Fotobijschrift:
Tijdens het scholenproject maakten de kinderen kennis met verschillende muziekinstrumenten. Bij de Muziekbende komen deze instrumenten weer terug, maar aan het eind van de cursus is het gemakkelijker om een keuze te maken. 

article
53842
Op 16 april start in Het Klavier nieuwe cursus van De Muziekbende
Het scholenproject van Harmonie Kaatsheuvel heeft zoveel enthousiasme onder de jeugd los gemaakt, dat enkele
https://loon-op-zand.nieuws.nl/nieuws/53842/op-16-april-start-in-het-klavier-nieuwe-cursus-van-de-muziekbende/
2019-03-07T20:20:17+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/204/2019/03/07201735/IMG-20190222-WA0010.jpg
Nieuws