Ladies’ Circle De Leest organiseert Movies4Good op 19 maart Bij Anton

Foto:

Ladies’ Circle De Leest organiseert op dinsdagavond 19 maart het event Movies4Good bij Theater in het Klavier / Bij Anton in Kaatsheuvel: een leuke combi van heerlijk eten en de prachtige film ‘Bankier van het Verzet’. De kaartverkoop is gestart; de opbrengst van de avond is bestemd voor Stichting Neurofibromatose, de ‘grootste kleine ziekte’.

Op dinsdag 19 maart opent Bij Anton om 17.30 uur speciaal de deuren voor Movies4Good, een event van Ladies’ Circle De Leest. “We combineren een avond met heerlijk eten, een prachtige film en veel gezelligheid met een actie voor het goede doel”, vertelt voorzitter Marga Huis in t Veld. “Speciaal voor onze actie zijn Bij Anton en Theater in het Klavier deze avond geopend voor onze gasten; ze werken geheel belangeloos mee en dat is natuurlijk geweldig!

We starten om 17.30 uur met een walking dinner van zes gangen, gezellig informeel. De ladies ondersteunen het team van Bij Anton; we helpen mee in de bediening van onze gasten. Aansluitend is het tijd voor de film ‘Bankier van het Verzet’, een prachtige, waargebeurde film, bekroond met maar liefst vijf Gouden Kalveren. Door loten te kopen maakt iedereen bovendien kans op mooie prijzen, beschikbaar gesteld door veel sponsoren. De trekking vindt dezelfde avond nog plaats.”

Neurofibromatose: grootste ‘kleine ziekte’

Tickets voor Movies4Good à € 34,50 (excl. ticketkosten) zijn verkrijgbaar via https://www.theaterinhetklavier.nl/product/ladies-circle/ of bij één van de ladies van Ladies’ Circle De Leest. De opbrengst is geheel bestemd voor Stichting Neurofibromatose. Marga licht toe: “Samen met alle Ladies’ Circles in Nederland zetten wij ons in voor dit goede doel. In Nederland krijgen zo’n 1 op de 3000 kinderen Neurofibromatose (NF) en het is daarmee ‘de grootste kleine ziekte’. Tijdens de uitzending van ‘Ik durf het bijna niet te vragen’ op dinsdag 5 maart (NPO 3) was er aandacht voor deze aandoening. Tijdens Movies4Good geven we een korte toelichting en is er uiteraard gelegenheid om vragen te stellen. Het is een complexe ziekte. Kenmerkend zijn kleine en grote tumoren die op de huid en dieper in het lichaam zitten. Deze kunnen onder andere botvergroeiingen, blindheid en kanker veroorzaken. Ook een verstandelijke beperking, autisme, depressiviteit, slechte motoriek… met NF kun je het allemaal krijgen. NF is nog niet te genezen. De stichting draagt bij aan wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en genezing van NF en daar dragen alle Ladies’ Circles in Nederland dus een steentje aan bij. Samen hopen we een verschil te kunnen maken!”

Over Ladies’ Circle De Leest

Ladies’ Circle De Leest is opgericht in 2018. De serviceclub bestaat uit 16 vrouwelijke professionals uit de Langstraat. In vriendschap verbonden, richten zij zich op service door het ondersteunen van diverse goede doelen, met geld en ook met daden. Hiervoor organiseren ze diverse evenementen en vinden er door het jaar heen allerlei acties plaats. De ladies zijn te volgen op facebook.com/lcdeleest en instagram.com/LadiesCircleDeLeest.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden