Glaucoomweek: aandacht voor sluipende oogziekte in ETZ

Vroege opsporing en tijdige behandeling van glaucoom kunnen erger voorkomen
Foto: ETZ

Van 10 tot 16 maart is het Wereld Glaucoomweek. Glaucoom is een van de meest voorkomende oogaandoeningen. Tijdens deze week is de Oogvereniging aanwezig in het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) om informatie te geven over deze sluipende oogaandoening.

Glaucoom is een oogziekte die schade veroorzaakt aan de oogzenuw. Onbehandeld kan de ziekte leiden tot een blijvende vermindering van het gezichtsveld en zelfs blindheid. Het gezichtsveld wordt steeds kleiner en in een later stadium verdwijnen ook de beelden uit het centrum van het zien. Omdat dit sluipend verloopt, merken mensen met glaucoom in eerste instantie niets hiervan. Door er vroeg bij te zijn kan slechtziend- en blindheid zoveel mogelijk worden tegengegaan. Tijdens de Wereld Glaucoomweek wijst de Oogvereniging patiënten op de risico’s van deze ziekte.

Waar en wanneer

Medewerkers van de Oogvereniging zijn woensdag 13 en donderdag 14 maart aanwezig bij de ingang van de polikliniek Oogheelkunde (route 28) op locatie ETZ Elisabeth, Hilvarenbeekseweg 60 in Tilburg. Surf voor meer informatie naar: www.oogvereniging.nl/glaucoomweek.

article
53626
Glaucoomweek: aandacht voor sluipende oogziekte in ETZ
Van 10 tot 16 maart is het Wereld Glaucoomweek. Glaucoom is een van de meest
https://loon-op-zand.nieuws.nl/nieuws/53626/glaucoomweek-aandacht-voor-sluipende-oogziekte-in-etz/
2019-03-04T13:00:07+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/204/2019/03/04130022/Oogarts-Janneke-van-Lith.jpg
Nieuws