Voorlichting in ETZ over slimme oplossingen in de zorg

Patiënten kunnen via patiëntenportaal MijnETZ thuis of in het ziekenhuis hun eigen digitale medisch dossier inzien.
Foto: ETZ

Een informatieteam van Zorg van Nu bezoekt de drie ziekenhuislocaties van het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) om patiënten en bezoekers te vertellen over slimme oplossingen in de zorg. En hoe die innovaties patiënten misschien kunnen helpen. Belangstellenden krijgen zo een compleet beeld van alle handige hulpmiddelen die nu beschikbaar zijn.

Er komen steeds meer nieuwe, digitale toepassingen voor gezondheid en zorg (e-health), maar deze worden nog te weinig gebruikt. Toch blijkt uit onderzoek dat als mensen er wel gebruik van maken, ze hier erg tevreden over zijn. Vaak is het niet duidelijk wat er allemaal is. En hoe je dat in je eigen situatie toe kunt passen.

Slimmigheden

De medewerkers van Zorg van Nu vertellen in de hoofdgang van het ETZ over welke technologische innovaties en slimmigheden er zijn in de zorg. En ze laten ze ook zien. Denk bijvoorbeeld aan online je eigen medische gegevens inkijken, apps die helpen je conditie te verbeteren of thuis je bloeddruk meten terwijl de zorgverlener op afstand meekijkt.

Persoonlijk advies

Dit soort zorgoplossingen zijn vaak nog onbekend en worden dus weinig gebruikt. Het team van Zorg van Nu geeft patiënten en bezoekers persoonlijk advies zodat ook zij efficiënter en naar eigen behoefte gebruik kunnen maken van de zorg. Het team wil mensen inspireren en motiveren om slimme zorgoplossingen te gebruiken voor hun gezondheid, zorg of welzijn.

Programma

De voorlichtingen zijn te bezoeken op de volgende dagen en locaties:

  • Dinsdag 12 maart ETZ Elisabeth aan de Hilvarenbeekseweg, Tilburg
  • Donderdag 14 maart bij ETZ TweeSteden aan de Dr. Deelenlaan, Tilburg
  • Donderdag 28 maart ETZ Waalwijk aan de Kasteellaan, Waalwijk

Het informatieteam staat van 9.00 tot 17.00 uur met een eigen stand in de hoofdgang van genoemde locaties. Zie voor meer informatie: www.zorgvannu.nl.

article
53399
Voorlichting in ETZ over slimme oplossingen in de zorg
Een informatieteam van Zorg van Nu bezoekt de drie ziekenhuislocaties van het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis)
https://loon-op-zand.nieuws.nl/nieuws/53399/voorlichting-in-etz-over-slimme-oplossingen-in-de-zorg/
2019-02-26T17:45:23+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/204/2019/02/26175427/Innovaties.jpg
Nieuws