RiKCy bezoekt bs De Lage Weijkens in Loon op Zand in kader van leesproject Scoor een Boek!

Basisschool De Lage Weijkens in Loon op Zand is één van de 24 basisscholen die op dit moment meedoen aan het nieuwe leesproject Scoor een Boek! Binnen dit project, dat 10 weken duurt, moedigen profvoetballer Juriën Gaari van RKC en leesconsulenten van de Bibliotheek leerlingen aan om zoveel mogelijk mooie boeken te scoren. Met het vergroten van het leesplezier, vergroten kinderen zo ook hun kansen op een succesvolle taalontwikkeling en toekomst.

Inmiddels zijn we bijna halverwege het project Scoor een Boek! Deze ‘Rust’ is een bijzonder moment in het project. Vandaag werd er tijdens De Rust een tussenstand opgemaakt op  basisschool de Lage Weijkens. Dit gebeurde tijdens een speciale projectles. Leesconsulent Aniek van Loon ging met kinderen in gesprek over de boeken die ze al gelezen hebben, en nam een videoboodschap mee van profvoetballer Juriën Gaari. Ook RiKCy was vanochtend van de partij.

Waar komt het idee voor Scoor een Boek! vandaan?

1 op de 10 Nederlandse kinderen verlaat de basisschool met taal- en leesproblemen. Om dat probleem te tackelen, besloten Biblionet Groningen en FC Groningen in 2012 de handen ineen te slaan – samen ontwikkelden zij het leesproject Scoor een Boek! Door voetbal en lezen te combineren wilden zij het leesplezier bij kinderen aanwakkeren, om zo hun kansen te vergroten op een succesvolle taalontwikkeling en toekomst.

Inmiddels is Scoor een Boek! uitgebouwd tot een succesvol landelijk onderwijsproject. In 2018 vond de eerste Brabantse editie plaats in de regio Tilburg. Dit jaar doen in totaal 12 Nederlandse voetbalclubs mee, waaronder de Brabantse clubs Helmond Sport, NAC, Top Oss en RKC Waalwijk en Willem II.

In de gemeenten Loon op Zand, Waalwijk en Heusden, waar Scoor een Boek! dit jaar voor het eerst plaatsvindt, nemen 32 groepen vijf van 24 verschillende basisscholen deel aan het leesproject, dat in deze regio wordt georganiseerd door Stichting Samen RKC, de Bibliotheek Midden-Brabant en de Bibliotheek Heusden. Het project wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Rabobank Langstraat, Gemeente Waalwijk, Gemeente Loon op Zand en Rotary Heusden.


  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
gallery
53331
RiKCy bezoekt bs De Lage Weijkens in Loon op Zand in kader van leesproject Scoor een Boek!
Basisschool De Lage Weijkens in Loon op Zand is één van de 24 basisscholen die
https://loon-op-zand.nieuws.nl/nieuws/53331/rikcy-bezoekt-bs-de-lage-weijkens-in-loon-op-zand-in-kader-van-leesproject-scoor-een-boek/
2019-02-25T16:49:36+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/204/2019/02/25163823/DSC_0877.jpg
bibliotheek, rikcy, rkc, scoor een boek
Nieuws, Sport