Wethouder Gerard Bruijniks reikt Koninklijke onderscheiding uit aan Watze Hepkema

Op zaterdag 26 januari reikte wethouder Gerard Bruijniks de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau uit aan de heer W. Hepkema. De uitreiking vond plaats tijdens het officiële gedeelte van de jaarbijeenkomst van de vrijwillige brandweer Loon op Zand. Tijdens deze bijeenkomst vonden ook de huldigingen plaats van de jubilarissen.

De heer Watze Hepkema (56), woonachtig in Loon op Zand, heeft zich vele jaren ingezet als lid van de vrijwillige brandweer. In 1987 werd hij lid van de vrijwillige brandweer in de gemeente Weesp. Na zijn aanstelling als fulltime centralist op de alarmcentrale in Purmerend in 1989 werd hij van 1990 tot eind 1994 lid van de vrijwillige brandweer in Purmerend.

In april 1998 is de heer Hepkema aangesteld bij de vrijwillige brandweer gemeente Loon op Zand in de functie van Hoofdbrandwacht. Gedurende zijn lidmaatschap van de vrijwillige brandweer volgende hij de noodzakelijke opleidingen zoals brandwacht 1ste klasse, ademlucht, pompbediener, verkenner gevaarlijke stoffen, stralingsdeskundige niveau 5b en instructeur met de daarbij behorende bevorderingen. In mei 1999 werd hij aangesteld als bevelvoerder. Vanaf dat moment vervulde hij een leidinggevende rol bij allerlei incidenten. Per 1 mei 2018 heeft de heer Hepkema zijn dienstverband bij de vrijwillige brandweer beëindigd.


  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen